Vappumenu valmistetaan rennosti

Vappumenu valmistetaan rennosti

Vappu on iloinen kevään juhla ja suomalaisen työn päivänä on lupa ottaa rennosti. Myös vappupöydän tarjottavat saavat olla helppoja ja värikkäitä.

Rentoa syömistä ja yhdessäoloa

Sekä vappuaattona että vappupäivänä on mukava kokoontua ystävien kanssa yhteen. Vappuaattoillan syömiseksi sopivat pienet naposteltavat, joita on helppo valmistaa isommallekin joukolle. Vappu on myös oivallinen aika avata koko kesän kestävä grillikausi!

Suosittuja vappuruokia ovat erilaiset ruokaisat salaatit, hodarit, burgerit ja muut sormin syötävät ja itse koottavat herkut. Valitse vappumenuun vaikkapa nämä reseptit:

Alkupala: Antipastotikut, avokadohummus ja rapea patonki
Pääruoka: Vappuhodarit ja chilinen perunasalaatti
Jälkiruoka: Limettisima ja helpot rahkamunkit

Nyyttärieväät piknikille vai vappubrunssia sisätiloissa?

Vappupäivänä on tapana uhmata kevätsäätä ja suunnata ystävien kanssa ulos piknikille. Läheiset voi koota myös saman pöydän ääreen sisätiloihin nauttimaan runsasta vappubrunssia ja sään yllättäessä piknikin voi tuoda sisätiloihin.

Vaivattomimmin vapputarjoilut syntyvät nyyttäriperiaatteella, jolloin jokainen osallistuja valmistaa jonkin ruokalajin yhteiselle aterialle. Suosikkireseptit voi myös valita yhdessä ja arpoa, kuka valmistaa minkäkin - pieni jännitysmomentti ei haittaa vapun juhlintaa. 

Vappubrunssin tai -piknikin tarjoiluihin kannattaa valita sekä suolaista että makeaa. Feta-pinaattipasteijat ja suussa sulava savukalasalaatti sekä itse tehty patonki erilaisten dippien, levitteiden ja tahnojen kera ovat herkullisia tarjottavia. Vapun makeita klassikkoherkkuja munkkeja, tippaleipiä ja simaa ei tietysti voi vapun herkkupöydästä unohtaa.