Pöhnämuna on vapun hittiresepti
Pöhnämuna on vapun hittiresepti, povasi K-Ruoka juuri aprillipäivän alla.
Pöhnämuna syntyi aprillipilasta
Töhnämuna eli kreemitäytteinen suklaamuna nousi pääsiäisenä koko kansan hittiherkuksi. Töhnämunan seuraajaksi povattiin huhtikuun ensimmäisenä päivänä uutta vappureseptiä, pöhnämunaa. Aprillipäivän jekuksi tarkoitettu pöhnämuna kuitenkin inspiroi K-Ruokatoimitusta ja pian syntyikin resepti.
Pöhnämunat syntyvät kun soijamarinoidut kananmunat terästetään pienellä määrällä jaloviinaa. Aikuiseen makuun sopivat pöhnikset tarjotaan sillin kera vappupiknikillä.
Näin teet pöhnämunat
6 kananmunaa
Marinadi
1 valkosipulinkynsi
pala tuoretta inkivääriä
1 dl Pirkka soijakastiketta
1 dl vettä
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
Lisäksi
n. 2 rkl jaloviinaa
Pirkka Parhaat mätimajoneesisilliä
ruohosipulia hienonnettuna
- Keitä kananmunia noin 7 minuuttia ja jäähdytä ne kylmän veden alla. Kuori jäähtyneet munat.
- Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi ja inkivääri. Mittaa marinadin ainekset kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä marinadi, lisää jaloviina ja laita kananmunat marinoitumaan muovipussiin jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli.
- Halkaise kananmunat, lisää päälle silliä ja koristele ruohosipulilla.