Vappu
Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Tee itse aitoa perinteistä simaa - katso 7 vinkkiä

Tee itse aitoa perinteistä simaa - katso 7 vinkkiä

Itse tehty sima maistuu keväältä ja juhlalta. Dansukkerin vinkkien avulla siman tekeminen on helppoa!

Helpon ja herkullisen perinteisen siman ohjeen löydät fariinisokeripussin kyljestä. Näillä vinkeillä onnistut varmasti.

1.

Aloita ajoissa. Tänä vuonna simantekoon voi ryhtyä jo pääsiäisenä. Vappuun on siitä vain viikko aikaa!

2.

Siman valmistamiseen tarvitset laadukkaiden ja raikkaiden ainesten lisäksi ison astian ja puhtaita pulloja. Tyhjät, huolella pestyt muoviset virvoitusjuomapullot tai kierrekorkilliset lasiset viinipullot toimivat mainiosti.

3.

Reseptin vesimäärästä kannattaa kiehauttaa vain puolet ja lisätä loppu vesi kylmänä. Näin jäähdyttelyä tulee vähemmän!

4.

Lisää hiiva vasta kädenlämpöiseksi jäähtyneeseen nesteeseen. Jos neste on liian lämmintä, hiiva lakkaa toimimasta eikä simasta tule kuplivaa juomaa.

5.

Fariinisokerin määrä vaikuttaa siman väriin ja makuun: mitä enemmän fariinisokeria, sitä tummempi ja täyteläisempi sima.

6.

Pienessä taloudessa simaa voi valmistaa vain pari litraa kerrallaan. Suurissa vappujuhlissa tupla-annoskin voi loppua kesken.

7.

Siman maulla saa leikitellä. Voit höystää, maustaa ja tuunata juomaa mielikuvituksesi mukaan. Lisää siman joukkoon sitruunan sijaan tai kaveriksi vaikkapa appelsiinia, limettiä, pari senttiä tuoretta inkivääriä tai muutama tuore rosmariininoksa tai kokeile tämän kevään uutuutta – verigreippisimaa!

dansokker sima sokeri 680x300