Tee itse aitoa perinteistä simaa - katso 7 vinkkiä

Tee itse aitoa perinteistä simaa - katso 7 vinkkiä

Vappu tulee ja itse tehdyn siman voi laittaa tekeytymään! Omatekemä sima maistuu ihanasti keväältä ja juhlalta. Dansukkerin vinkkien avulla siman tekeminen on helppoa. Muista laittaa sima tulille viikkoa ennen vappua, eli viimeistään 23.4!

Helpon ja herkullisen perinteisen siman ohjeen löydät fariinisokeripussin kyljestä. Näillä vinkeillä onnistut varmasti!

1. Aloita ajoissa

Muista aloittaa siman valmistaminen ajoissa! Siman tekeytymiseen menee viileässä paikassa noin viikko, huoneenlämmössä sima valmistuu kolmessa päivässä. Jos simasi tekeytyy viileässä paikassa, muista laittaa sima tulille viikkoa ennen vappua, eli viimeistään 23.4!

2. Huolehdi pullojen puhtaudesta

Siman valmistamiseen tarvitset laadukkaiden ja raikkaiden ainesten lisäksi ison astian ja puhtaita pulloja. Tyhjät, huolella pestyt muoviset virvoitusjuomapullot tai kierrekorkilliset lasiset viinipullot toimivat mainiosti.

3. Jäähdytä nopeammin

Reseptin vesimäärästä kannattaa kiehauttaa vain puolet ja lisätä loppu vesi kylmänä. Näin jäähdyttelyä tulee vähemmän!

4. Oikeaoppinen tapa lisätä hiiva

Lisää hiiva vasta kädenlämpöiseksi jäähtyneeseen nesteeseen. Jos neste on liian lämmintä, hiiva lakkaa toimimasta eikä simasta tule kuplivaa juomaa.

5. Pohdi fariinisokerin määrää

Fariinisokerin määrä vaikuttaa siman väriin ja makuun: mitä enemmän fariinisokeria, sitä tummempi ja täyteläisempi sima.

6. Tee talouteen sopiva määrä simaa

Pienessä taloudessa simaa voi valmistaa vain pari litraa kerrallaan. Suurissa vappujuhlissa tupla-annoskin voi loppua kesken.

7. Tuunaa sima ja leikittele siman maulla

Siman maulla saa leikitellä. Voit höystää, maustaa ja tuunata juomaa mielikuvituksesi mukaan. Lisää siman joukkoon sitruunan sijaan vaikkapa appelsiinia, limettiä, pari senttiä tuoretta inkivääriä, muutama tuore rosmariininoksa tai verigreippiä!

dansokker sima sokeri 680x300

Pirkka Parhaat auttaa vappujuhlissa