TOP 10 suosituimmat vappuruoat

TOP 10 suosituimmat vappuruoat

Päivitetty 13.3.2019

Mitkä vappureseptit ovat suosituimpia tänä vappuna? Katso TOP 10 lista ja tarkista löytyykö oma suosikkisi listalta.

1. Donitsikakku

Donitsikakku 2018

Vuonna 2018 donitsikakku vei ykkössijan vappuherkkuihin listalla, mutta miten mahtaa käydä tänä vuonna? Kakku näyttää mehevältä jättidonitsilta, joka kuorrutetaan suklaalla ja värikkäillä strösseleillä. Väliin levitettävä rahkatäyte raikastaa tuhdin suklaista kakkua.

2. Sima

Sima 2018

Toiseksi vapun parhaiden tarjottavien listalla nousee sima. Vaikka sitä ei varsinaisesti voi laskea ruoaksi, on se sen verran oleellinen osa vappupiknikkiä, että ansaitsee hopeasijansa vappuruokien listalla.

3. Munkkirinkelit

munkkirinkelit

Siman uskolliset kumppanit munkkirinkelit ovat vapun odotetuimpia leivonnaisia. Jos munkkeja tekee itse vain kerran vuodessa on syytäkin syödä niitä useampi kappale! Vastapaistettujen, sokerissa pyöräytettyjen leivonnaisten ollessa tarjolla tehtävään on helppo ryhtyä.

4. Gluteenittomat munkit

Gluteenittomat munkit 2018

Vuoden 2018 gluteenittomaksi tuotteeksi valittu Pirkka gluteeniton pullataikina tarjoaa helpon ratkaisun gluteenittomien munkkien tekoon, jotka eivät häviä maussa perinteisille munkeille. Paista ensin öljyssä gluteenittomat munkit ja jatka sitten muiden munkkien valmistukseen.

5. Rahkamunkit

Rahkamunkit

Kolmas K-Ruoka.fin suosikkimunkkiresepti on rahkamunkit. Pikamunkeissa kohotus hoituu vikkelästi leivinjauheen avulla.

6. Perunasalaatti

Perunasalaatti 2008

Perunasalaatti on jokaisen vappujuhlijan vakioeväs, joka tasapainottaa makeiden munkkien ja siman täyttämää vappubrunssia. Nakit ja lihapyörykät ovat perunasalaatin luottokumppaneita.

7. Donitsit

Donitsit 2014

Donitsien kuorrutuksilla ja strösseleillä tuot väriä vappujuhlaan. Kuorruta donitsit valkosuklaisella tai mustikkaisella kuorrutuksella.

8. Corn Dogs

Corn dogs 2018

Jenkeistä Suomeen rantautunut Corn Dog eli maissikoira on mitä rapein vapputarjottava. Maissitaikinassa pyöräytetty nakki uppopaistetaan ja dippaillaan ketsuppiin sekä sinappiin. Ei mikään ihme, että nakkipiilon amerikkalainen versio on noussut suosioon myös suomalaisten vappujuhlijoiden keskuudessa.

9. Nachovuoka

Nachovuoka 2014

Vappupäivänä mieli tekee jotain suolaista ja rasvaista, minkä vuoksi achovuoka onkin päätynyt monen vappuruokasuosikiksi. Vuoka on makkautensa lisäksi helppo valmistaa ja herkullinen soosi nachojen päälle tehdään tuorejuuston ja salsan sekoituksesta.

10. Vappuhodarit

Vappuhodarit 2015

Hodaribuffet täyttää isonkin vappujuhlijoiden joukon vatsat. Vappuhodarit valmistuvat kaupan valmiista aineksista, mutta perunasalaattiin sekoitetaan tulista potkua wasabilla.