K-Plussan säännöt ja tietosuojaseloste päivittyvät 1.11.2022. Lue lisää täältä.
Tuunaa vappudonitsit juhlakuntoon

Tuunaa vappudonitsit juhlakuntoon

Tuunaa donitsit juhlakuntoon erilaisilla kuorrutteilla, koristeilla ja nonparelleilla – riittää kun annat mielikuvituksesi lentää!

Donitsin – suomalaisittain munkkirinkilän – voi tuunata helposti erilaisilla kuorrutteilla ja koristeilla juhlapöydän silmäteräksi. Koristelun kanssa ei kannata arkailla, sillä mitä värikkäämmät kuorrutteet ja hullunkurisemmat koristelut, sitä hauskempi yllätys juhlavieraille! Jos aika on kortilla ja haluat keskittyä pelkkiin koristeluihin, valitse tuunattavaksi valmiit Pirkka minidonitsit.

Kuorrutteesta donitsille väriä

Donitsi saa helpoiten kuorrutteen sulatetusta suklaasta. Suklaadonitsin voi upottaa kokonaan suklaaseen tai kuorruttaa siitä vain osan suklaalla. Suklaan avulla voi tehdä myös hauskoja raitoja donitsin päälle. Kokeile esimerkiksi valkosuklaaraitoja tumman suklaakuorrutteen kanssa. Itse tehty kinuskikuorrute syntyy helposti kuohukermasta ja fariinisokerista. Värikkäämmän kuorrutteen saa mansikanmakuisesta tomusokerista. Kurkkaa ohjeet molempiin kuorrutteisiin donitsit donitsipellillä reseptistä.

Koristele donitsi hauskasti

Kuorrutetun donitsin päälle voi ripotella kookoshiutaleita tai manteli- ja pähkinärouhetta. Suklaapalat tai turkinpippurikarkeista murennettu salmiakkirouhe luovat koristeluun tyylikkään säväyksen. Kokeile vaikkapa ripotella lempisuklaapatukkasi palasia kuorrutteen päälle. Viimeistelemällä donitsin Pirkka nonparelleilla ja karkeilla saat hilpeitä vappuun sopivia herkkupaloja.

Donitseja koristellessa mikään ei ole liikaa!