Vappudippien TOP 5

Vappudippien TOP 5

Vappu on napostelukansan henkinen joulu! Miellyttääkö makuhermojasi eniten hivelevä hummus, täpäkkä tomaattisalsa vai kenties samettinen suklaatahna? Tässä viisi mainiota vaihtoehtoa vappuun.

1. Hivelevä hummus

Hummus
Makuhermoja hivelevä hummus on arabialaisen keittiön lahja dippipöytään. Kahmi kikhernepohjaista hummusta naanleivälle, rieskakolmiolle tai patongin palaselle ja nakkaa suoraan suuhun! Kokeile myös punajuurihummusta.

2. Grrr… guacamole!

Guacamole
Kulhollinen herkullista guacamolea vetää napostelukansaa puoleensa kuin hunajapurkki Nalle Puhia! Tee guacamole alusta alkaen itse tai osta valmiina purkissa. Perinteisten nachojen ja tomaattien lisäksi rohkeimmat kastavat tähän vihreiden tahnojen kuninkaaseen jopa tulisia jalapeñoja. Ay caramba!

3. Täpäkkä tomaattisalsa

Tomaattisalsa
Iloinen tuoresalsa tomaatista kruunaa lähes kaikki naposteluherkut. Se mehevöittää sipsit, nachot sekä voileipäkeksit ja tuo vihannestikkuihin, nakkeihin ja lihapulliin täpäkkää potkua. Kekoa lempiherkkusi keoiksi, ja ei kun dippaamaan!

4. Kepeä kermaviilidippi

Kermaviilidippi
Kepeä kermaviilidippi on napostelupöydän vakiovieras! Mausta kermaviili mieleisilläsi mausteilla ja yrteillä tai kokeile valmiita Pirkka-dippijauheita. Viileään kermaviilikekoon voi upottaa lähes kaiken perunalastuista ja cocktailkurkuista aina vihannespaloihin. Ja miksei vaikka huonosti käyttäytyviin vieraisiin.

5. Samettinen suklaadippi

Suklaadippi
Nopein suklaadippi syntyy sulattamalla lempisuklaasta makean tahna mikrossa. Samettinen suklaadippi syntyy kun lisäät suklaan joukkoon hieman kermaa ja voita sulatat seoksen hitaasti pinnoitetussa kattilassa. Tujaus chilijauhetta tai loraus sitruunamehua tuovat makeaan dippiin jännittävää lisäpotkua. Dippaa suklaaherkkuun hedelmiä, marjoja, keksejä ja vohveleita tai lusikoi sellaisenaan suoraan suuhusi!

Eikö suosikkisi ollut joukossa? Tutustu myös muihin dippeihin, tsatsikeihin, tahineidin ja levitteisiin täällä.