K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Vappujuhlat vietetään sadesäällä sisällä

Vappujuhlat vietetään sadesäällä sisällä

Vappuaamu ja sadepilvien synkistämä taivas… Ei syytä surunaamaan – voit tuoda vapputunnelman kotiisi kokoamalla koko perheen aamiaispiknikin olohuoneeseen.

Kokoa vappuaamun hilpeänä pulppuileva piknik näppärästi omaan olohuoneeseesi. Tarvitset vain värikkään viltin, vappuherkkuja sekä muutaman tunnelmaa kohottavan koristeen.

Pehmeää pepun alle

Jos kaapistasi ei löydy pirteän väristä piknikvilttiä, myös värikäs pöytäliina, lakana tai pussilakana ajavat mainiosti asian. Voit asetella lattialle muhevia tyynyjä tai levittää viltin pehmeän maton päälle, jolloin koko perhe viihtyy piknikillä tyytyväisenä pidempään.

Vappuherkkuja maun mukaan

Valitse vappubrunssille mitä tahansa omaan sekä perheenjäsentesi makuun sopivia herkkupaloja. Suolaisia vapun pikkutarjottavia ovat muun muassa perinteiset nakit vaikkapa vappuhodarin muodossa tarjottuna ja cocktail-lihapullat, ruokaisat vappusalaatit, munakasrullat sekä täytetyt kerrosvoileivät.

Herkkupuolelta vappupöydän valtaavat makeat munkit, tippaleivät, hurmaavat minikuppikakut, tuulihatut sekä tietysti vappuklassikkojen klassikko: sima.

Piknikviltille voi kattaa myös muita perheen suosikkeja aina hedelmistä ja dippivihanneksista termoskannulliseen kunnollista, höyryävää kahvia. Makeita herkkuja tasapainottamaan sopii erityisesti Pirkka Parhaat tummapaahtoinen kahvi.

Koristeista tunnelmaa

Varsinkin perheen pienimmille muutamakin vappukoriste nostaa pikniktunnelman aivan uudelle tasolle. Serpentiinit, ilmapallot, naamarit ja muut vappukoristeet ovat takuuvarmoja hittejä. Myös lasten lempilelut voivat osallistua piknikille joko koristeina tai ihan täysvaltaisina vieraina.

Kata viltille värikkäimmät kaapistasi löytyvät astiat ja kruunaa vapputunnelma pirteillä kertakäyttöastioilla ja lystikkäillä pilleillä. Äläkä pelkää värien sekamelskaa – vappupiknikin kattauksessa maltti ei ole valttia eikä vähemmän ole todellakaan enemmän!