Salaatti vappupiknikille

Salaatti vappupiknikille

Kutsuuko sinuakin vappupiknik? Pakkaa piknikeväiksi erilaisia herkkuja: jotain suolaista ja makeaa ja jotain raikasta ja maistuvaa. Ruokaisan hedelmäinen vappusalaatti siis!

Suosikkeja ja kauden tuoreimpia makuja

Vappusalaatti on juuri sopivan ruokaisa jaettava eväs piknikille. Salaatti on helppo valmistaa kiiressäkin. Se on kätevä pakata vaikkapa pakasterasiaan ja säilyy oikeista raaka-aineista valmistettuna mainiosti muutaman tunnin lämpöisessäkin. Salaatissa maistuvat raikkaat vihannekset sekä sesongin tuoreimmat maut: parsa ja uuden sadon ensimmäiset mansikat, melonit ja perunat.

Vappupiknikin salaatiksi sopii marinoitu vuohenjuustosalaatti, kiivi-avokadosalaatti, mansikkasalaatti tai vaikkapa perinteinen perunasalaatti: chilinen perunasalaatti, savulohi-perunasalaatti tai parsa-perunasalaatti

Antipastovartaat ja hedelmävartaat sopivat myös kevään piknikille alkupalaksi ja jälkiruoaksi. Koko annos on helppo koota vartaisiin joko kotona tai vasta piknikviltin päällä valmiiksi pilkotuista raaka-aineista.

Näin pakkaat pikniksalaatin

Pakkaa salaatti tukevaan pakaste- tai eväsrasiaan. Krutongit ja pähkinät sekä salaattikastikkeet kannattaa pakata erillisiin rasioihin ja sekoittaa mukaan salaattiin vasta piknikpaikalla. Näin kuivat aineet ja salaatinlehdet pysyvät rapsakoina. Myös allergiaa aiheuttavat raaka-aineet on hyvä pakata erillisiin rasioihin, jotta kaikki piknikvieraat pääsevät nauttimaan salaatista.

Esimerkiksi raikkaat kikherne-jogurttimaljat on helppo koota jo kotona valmiiksi annoksiksi sopivan kokoisiin säilykepurkkeihin. Kansi vain kiinni ja saat kätevän ja vieläpä hauskan näköisen piknikevään! 

Ota piknikkoriin mukaan kertakäyttöastioita ja -ruokailuvälineitä niin säästyt tiskaukselta ja painavien astioiden kantamiselta.