Värikkäät jääpalat vappuun

Värikkäät jääpalat vappuun

Päivitetty 16.3.2022

Tee kotona hauskoja, näyttävän värikkäitä jääpaloja ja plumpsauta ne viilentämään sekä koristamaan vappujuomiasi. Plop, plop - ja juhlatunnelma nouskoon kattoon!

Perinteisen jääpalamuotin avulla voi loihtia näyttäviä jääpaloja juhlajuomia viilentäviksi koristeiksi sekä piristämään jokapäiväisiä arkihetkiä aina lasten välipalahetkistä nautinnollisiin sunnuntaiaamiaisiin.

Värikkäät marjat ja hedelmät

Marjat ja hedelmät antavat jääpaloille makua sekä ilahduttavat väriloistoillaan. Saat näyttäviä koristeita kokonaisista marjoista, kuten mansikoista, pensasmustikoista, vadelmista ja karhunvatukoista.

Yhdistele erilaisia marjoja ja hedelmänpaloja hurmaaviksi kokonaisuuksiksi. Myös sitrushedelmien kuorisuikaleet ovat vappumaisen villejä jääpalojen somistajia. Kokeile vaikkapa vihreitä limettikiehkuroita ja auringonkeltaisia sitruunasuikaleita.

Makoisat mehut ja muut juomat

Erilaiset marja- ja hedelmämehut sekä -survokset luovat jääpaloista todellisia väripommeja. Yhdistele erivärisiä mehuja tai laimenna niitä vedellä juuri täydellisen sävyn aikaansaamiseksi. Myös kahvi, tee ja vaikkapa sulatettu suklaa toimivat mainiosti jääpalapohjina.

Appelsiinimehujääpalat muuttavat vappupiknikin kuohujuoman kuplivaksi mimosa-drinkiksi. Vapputunnelmaa kohottavan jääteen saat pudottamalla persikkaisia jääpaloja jäähdytettyyn teehen.

Virkistävän vappuaamun viilentäjän saat pudottamalla höyryävään kahvikupilliseen muutaman kahvijääpalan. Vapun päätyttyä voit kääriytyä sohvannurkkaan juhlahumun muistoihin ja siemailla lämmintä, vaniljalla maustettua maitoa höystettynä suklaisella jääpalalla.

Aromaattiset yrtit

Yrtit antavat juomiin mietoa aromia ja maustavat pikantisti myös ihan pelkän veden. Kokeile raikasta minttua, aromaattista basilikaa ja tuoksuvaa sitruunamelissaa sellaisenaan tai yhdistele niitä marjojen ja hedelmien kanssa.

Esimerkiksi basilika on mansikan kanssa klassinen yhdistelmä, kun taas mintunlehdet toimivat mainiosti vesimelonin tai vihreän teen kanssa. Raikasta ja niin kesäistä!

Suloiset syötävät kukat

Tuoreet syötävät kukat sekä kuivatut ruusunnuput ja pienet laventelinkukat antavat jääpaloille paitsi makean kukkaisen aromin, myös suloisen ulkomuodon.

Vapun pikku prinsessojen juomiin sopivia jääpaloja saat maustamalla vaaleanpunaiseen vivahtavan mehun tilkalla ruusuvettä sekä ripauksella pikkuruisia ruusunnuppuja. Nämä jääpalat sointuvat taivaallisesti myös jäähdytettyyn, valkoiseen teehen.