Viihtyisän vappupiknikin aakkoset

Viihtyisän vappupiknikin aakkoset

Suomen kevät on täynnä yllätyksiä. Toisinaan se hellii auringolla ja ajoittain ripsauttaa sateen. Ei syytä huoleen – oikealla varustelulla vappupiknikistä tulee täydellinen!

Syö mukavasti, pidä cocktailit suojassa, herkut kuivina ja koristele koko komeus viihtyisästi.

A. Nurmikolle sikin sokin mattoja ja tyynyjä

Piknikmatot

Oi kuinka viihtyisää onkaan loikoilla puistossa mattojen päällä, tyynyihin nojaten. Sateen varalta kannattaa valita paikka puun juurelta, sillä puun oksiin voi viritellä suojaavan katon vaikkapa verhokankaalla tai pressulla.

B. Pöydät puisista hedelmälaatikoista

Puulaatikot
Piknikilläkin voi syödä pöydältä. Rakenna pöytä kätevästi puisista hedelmälaatikoista, joissa tarjottavat matkustivat paikalle. Älä unohda pöytäliinaa!

C. Tarjottavat suojaan lasipurkkeihin

Lasipurkit

Herkut pysyvät kuivina ja näyttävät näteiltä lasipurkeissa. Lasipurkit ja muut piknik-tarvikkeet on helppo kuljettaa paikan päälle puisissa hedelmälaatikoissa.

D. Drinksuille hauskat kannet

Lasit
Askartele hauskat juomasuojat paperisista kuppikakkumuoteista. Leikkaa kuppikakkumuotin pohjaan pillin mentävä reikä, käännä muotti väärinpäin, työnnä pilli reiän läpi ja aseta lasin päälle. Ötökät ja sade pysyvät loitolla!

E. Kelluvia kynttilöitä ja kukkasia kesäillassa

Kynttilat
Tunnelmavalaistus ja kukkamaljakko samassa paketissa. Kaada peltiämpäriin tai isoon astiaan vettä. Leikkaa kukilta varret pois ja asettele ämpäriin kellumaan. Sujauta kukkien sekaan kelluva kynttilä. Sytytä kynttilä, kun hämärä alkaa hiljalleen laskeutua.