Värikkään vapun tunnelmaa

Värikkään vapun tunnelmaa

Kevään hauskinta ja värikkäintä juhlaa vietetään iloisissa tunnelmissa joka vuosi toukokuun ensimmäinen päivä sekä sen aattoiltana. Muista laittaa sima ajoissa käymään!

Vappuna juhlitaan suomalaista työtä ja ylioppilaita keväisessä karnevaalitunnelmassa. Tänä vuonna vappua vietetään poikkeuksellisissa olosuhteissa: pystyyn voi silti laittaa herkullisen piknikin, brunssin tai illallisen!

Vuonna 2021 vappuaatto osuu lauantaille 30.4. ja kansallinen vapaapäivä vappupäivä siten lauantai 1.5. Vappupallot ja kirjavat serpentiinit kuuluvat monien vappuperinteisiin - unohtamatta parhaita vappuherkkuja, kuten munkkeja, tippaleipiä, simaa ja perunasalaattia!

K‑Citymarket Iso Omena
Tänään7.00 - 22.00
Huomenna la 23.10.7.00 - 22.00
su 24.10.10.00 - 22.00
ma 25.10.7.00 - 22.00
ti 26.10.7.00 - 22.00
ke 27.10.7.00 - 22.00
to 28.10.7.00 - 22.00
Tulevat poikkeusaukiolot
la 6.11. Pyhäinpäivä7.00 - 22.00
su 14.11. Isänpäivä10.00 - 22.00

Vapun paras sima

Makeassa simassa pulppuilee vappu, ja se maistuu niin pienille kuin isommillekin simasuille. Siman valmistaminen on monessa kodissa tärkeä vapputraditio, ja perinteistä reseptiä voikin halutessaan höystää monin eri tavoin - kuten inkiväärisellä tai limettisellä vivahteella. Muista laittaa sima käymään hyvissä ajoin, noin viikkoa ennen vappua.

Näin sima syntyy ›

Vappumenu x 5

Syntyykö vappumenusi perinteisistä vappuruoista – munkeista, nakeista ja perunasalaatista – vai kenties jostakin ihan muusta? Valitse suosikkisi kaikista viidestä vappumenustamme, joita voit nauttia niin vappupiknikillä kuin kotonakin!

Katso menut ›

Ihanimmat vappuleivonnaiset

Rapsakat tippaleivät, sokerimunkit ja värikkäät donitsit kuuluvat vappuun! Ihanat, kotitekoiset vappuleivonnaiset on helppo napata mukaan piknikille tai viedä tuliaisina yhteiseen vappubrunssipöytään.

Reseptit leivonnaisiin ›

Vappukakku kruunaa upean kevätpiknikin

Vappuaaton ja vapun päivän sää on aina yllätys, joten parhaat vappukakut ovat herkullisia nauttia sisätiloissa, mutta myös helppoja kantaa mukaan piknikille. Nämä vapun leikittelevät, suussasulavat kakut kannattaa leipoa jo päivää ennen vappuaattoa, jotta aikaa jää myös vapputunnelmointiin!

Leipomaan! ›

Parhaat perunasalaatit

Perinteistä, tai mausta oman maun mukaan maustettua! Perunasalaatti on monille perinneruokaa vappuna. Perinteinen perunasalaatti koostuu keitetyistä perunoista, sipulista, maustekurkusta, kapriksista sekä kermaviilistä ja mausteista. Perunasalaatti on helppo tuunata oman maun ja tilanteen mukaan myös tulisemmaksi, texmex-tyyliseksi tai sinihomejuuston makuiseksi.

Parhaat reseptimme ›