Plussan tietosuojaseloste on päivitetty. Lue lisää täältä.
Vastuullisuus
#MEIDÄNMERI-kampanja haastaa meren ystäviä mukaan Muumi-henkisiin talkoisiin

#MEIDÄNMERI-kampanja haastaa meren ystäviä mukaan Muumi-henkisiin talkoisiin

Moomin Charactersin kansainvälinen suurkampanja Itämeren ja sen kulttuuriperinnön suojelemiseksi haastaa mukaan kaikki Itämeren ystävät – rakas lähimeremme tarvitsee apua!

“Totuus Itämeren voinnista iski viimeistään sinileväkesänä 2018 kammottavalla tavalla päin kaikkien kasvoja. Siitä syntyi idea Muumi-tarinoiden ympärille muodostuneen yhteisön kannustamisesta talkoisiin yhteisen meremme suojelemiseksi”, Moomin Charactersin toimitusjohtaja Roleff Kråkström kertoo.

Muumi-tarinoiden 75-vuotisjuhlavuoden 2020 alussa käynnistynyt #MEIDÄNMERI-kampanja toteutetaan yhteistyössä vesistöjen suojelussa kansainvälisesti ansioituneen John Nurmisen Säätiön kanssa. Kampanjan tarkoituksena on lisätä tietoutta Itämeren tilasta ja kerätä miljoona euroa John Nurmisen Säätiön työhön meren ja sen kulttuuriperinnön pelastamiseksi.

“Meri on korvaamaton osa Muumi-tarinoita. Tove Jansson loi Muumi-tarinat Pellingin saaristossa inspiroituneena meren kauneudesta ja voimasta”, kertoo Moomin Charactersin luova johtaja ja hallituksen puheenjohtaja Sophia Jansson.

“Itämeren tulevaisuuden eteen tehdään jo nyt aivan upeaa työtä, ja haluamme olla mukana näissä talkoissa”, hän sanoo.

Kampanjaa on rakentamassa noin 80 toimijaa yrityksistä ja kulttuuri-instituutioista aina kaupunkeihin, kouluihin ja järjestökenttään Itämeren ympäriltä ja kauempaa.

meidanmeri kuvitus 680x680

Osallistu #MEIDÄNMERI-talkoisiin

Voit osallistua kampanjaan innostamalla muita mukaan talkoisiin, tekemällä lahjoituksen John Nurmisen Säätiön Itämeri-työhön osoitteessa www.meidanmeri.fi tai ostamalla #MEIDÄNMERI-merkillä varustettuja Muumi-tuotteita muun muassa K-ruokakaupoista. Jo 10 euron lahjoituksella autat parantamaan meren tilaa ja poistamaan noin 40 kg sinilevää.