K-Ruoka sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Tiesitkö näitä ruoan verkkokaupasta?

Tiesitkö näitä ruoan verkkokaupasta?

Olit sitten jo vasta palvelua harkitseva tai jo K-Ruoka-verkkokaupan vakioasiakas, katso kahdeksan yllättävää(kö?) faktaa verkkokauppaan liittyen.

1. Noutopalvelun suosio kasvoi vuoden 2020 aikana hurjasti

Aikaisemmin kotiinkuljetus oli selkeästi Tilaa ja nouda -palvelua suositumpi toimitustapa tilatessa ruokaa netistä, mutta nykyään noin 60% valitsee ruokaostokset kotiovelle ja noin 40% hakee valmiit ostokset kaupan noutopisteeltä. Tilaa ja nouda -palvelua on helppo hyödyntää arjen lisäksi esimerkiksi mökkimatkalla tai laskettelureissulla.

2. Asiakkaissa korostuvat lapsiperheet ja eläkeläiset

K-Ruoka-verkkokaupan asiakkaista 43% on lapsiperheitä. Toiseksi suurin asiakasryhmä on eläkeläiset, joiden osuus verkkokaupan asiakkaissa kasvoi viime vuonna kymmenestä prosentista yli 20%.

3. Verkkokauppa on lisännyt työpaikkoja

K-Ruoka-verkkokaupan myötä K-ruokakauppoihin on tullut lisää uusia työpaikkoja niin keräilyyn kuin ostosten kuljettamiseenkin. Yhdessä kaupassa voi työskennellä jopa 50 verkko-ostosten keräilijää.

K-Ruoka-verkkokauppoja on ympäri Suomen K-Citymarketeissa, K-Supermarketeissa ja K-Marketeissa yhteensä jo lähes 500. Eteläisin verkkokauppa löytyy Hangosta ja pohjoisin Nuorgamista.

4. Verkosta ostetaan jopa 5 x enemmän kerralla kuin kivijalkakaupasta

Verkkokaupassamme ostokset ovat moninkertaisia verrattuna kaupasta paikan päältä ostamiseen, mutta verkossa myös asioidaan harvemmin ja suunnitelmallisemmin. Isojen ostosten tilaaminen kerran viikossa tai vaikka hieman harvemminkin säästää huomattavasti aikaa sekä myös toimitusmaksu saa erinomaista vastinetta.

5. Heräteostokset vähentyneet ja rahaa säästynyt

Saamiemme palautteiden mukaan useat K-Ruoka-verkkokaupassa ruokaostoksensa tekevät ovat huomanneet heräteostosten vähentyneen. Ruokien etukäteen suunnittelu sekä jatkuvasti nähtävillä oleva ostoskorin kokonaishinta ovat saaneet monen verkkokauppa-asiakkaan päivittäistavaroihin kuluvan summan pienenemään - siitäkin huolimatta (tai juuri siksi), että kertaostokset ovat suurempia.

6. Käyttötavaratuotteet jopa samalle illalle

Kuinka monesta verkkokaupasta voi tilata astioita, ruoanvalmistusvälineitä, kodintekstiilejä, kodinelektroniikkaa, leluja ja muita käyttötavaratuotteita jopa samalle illalle tai seuraavalle aamulle? Monen K-Citymarketin verkkokaupasta voi. Verkkokaupasta tilattavaa valikoimaa kasvatetaan jatkuvasti.

7. Asiakkaina myös yrityksiä

Iskukuumennetut maidot, kahvipaketit, palaveritarjoilut, yrityslahjat ja virkistyspäivien herkut on jonkun jostain usein työpaikalle haettava sekä kannettava. Vaan eipä ole enää ja tämän on moni yritys oivaltanut. Asiakkaina on paljon myös päiväkoteja sekä kouluja. Yritysasiakkaana voit keskustella kaupan kanssa mahdollisesta laskutus-sopimuksesta.

8. Suurin osa tilaa verkkosivujen kautta

Verkkokauppatilauksen voi tehdä sekä verkkosivujen että K-Ruoka-sovelluksella. Kumpi tuntuu sinulle luontevammalta?

VerkkokauppaanButton