Vihreä väri rauhoittaa

Vihreä väri rauhoittaa

Oksasen Puutarhan toimitusjohtaja Juha Oksanen on vilistänyt salaattimerten keskellä pikkupojasta asti.

Miten Oksasen Puutarha sai alkunsa?

Vanhempani ostivat tilan Paattisilta vuonna 1971. Viljelimme aluksi tomaattia, mutta vuonna 1974 siirryimme keräsalaattiin. Nykyään viljelemme ruukkusalaatteja ja -yrttejä. Olemme perheyritys, ja äitini on edelleen osittain toiminnassa mukana. Toivon, että joku kolmesta pojastani jatkaa puutarhalla minun jälkeeni.

Mitkä salaatit ja yrtit ovat suosituimpia?

Jääsalaattia kasvatamme eniten, yrteistä tilliä, persiljaa ja basilikaa. Tutkimme ja testaamme jatkuvasti uusia lajikkeita, joita voisimme mahdollisesti ottaa mukaan valikoimaamme. Viime marraskuussa meiltä tuli uutuutena pienilehtinen piccolo basilika, fenkoli ja tulinen krassi, jonka maku muistuttaa wasabia.

Millaista työ puutarhalla on?

Tulemme töihin aamuvarhaisella ja pakkaamme ensitöiksemme kauppoihin lähtevät tuoreet salaatit ja yrtit. Vihreä väri rauhoittaa ja sen ympäröimänä on mukava työskennellä. Vielä salaatit eivät ole tulleet uniin.

Mikä työssäsi on parasta?

Kahta samanlaista työpäivää ei ole. Olen mukana niin viljelyssä kuin markkinoin- nissakin, ja välillä hoidan jopa sähkö- ja putkimiehen työt. Puutarhalla työsken- nellessä pitää varautua tekemään vähän kaikkea, ja siitä pidän.