Ystävänpäivä on sydänten juhlaa

Ystävänpäivä on sydänten juhlaa

Makeaa ystävänpäivää! Ystäviä ja ystävyyttä juhlistetaan taas 14.2. Kokosimme yhteen herkullisimmat vinkit rakkaimpien ystävien muistamiseen.

Ystävänpäivän menu

Moni suuntaa ystävänpäivänä ulos syömään parhaan ystävän, oman rakkaan tai koko ystäväjoukon kanssa. Ystävänpäiväillallinen syntyy myös kotikeittiössä ja mikä onkaan hauskempaa kuin kokata se yhdessä ystävien kanssa. Katso myös, mistä aineksista syntyvät herkullisimmat ystävänpäiväleivokset.

Ystävänpäiväherkut

Ystävänpäivän jälkiruoat voivat olla näyttävä täytekakku, suussa sulava ystävänpäivän juustokakku tai vaikka itse tehty jäätelö. Ystävänpäiväherkuissa riittää valinnanvaraa!

Kuten monissa ystävyyssuhteissa, myös ystävänpäivän piirakassa vastakohdat täydentävät toisiaan. Kermainen mascarponejuusto pyöristää puolukoiden kirpeyden, joten voit käyttää piirakkaan runsaasti puolukoita. Vaikka jauhopeukalosi olisi keskellä kämmentä, voit yllättää ystäväsi tosi helpolla kuningatarpiirakalla.

Onko ystäväsi pullafani? Herkullisen ystävänpäiväpullan sisään kätkeytyy mehevä mustikka-vaniljatäyte. Kokeile myös makeaa hasselpähkinä-suklaapullaa tai gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle ystävälle sopivaa gluteenitonta dallaspullaa.

Ystävänpäivän kääretorttu saa makunsa italialaisesta tiramisusta. Mehevä ja runsas mascarponetäyte ja -kuorrutus sekä tumma suklaa antavat torttuun täyteläisyyttä. Suolaisia herkkuja suosiva ystävä ihastuu takuulla raikkaaseen voileipäkääretorttuun.

Ystävänpäivälahjat

Tee itse ystävänpäivälahja ja yllätä ystävä iloisesti. Leivo vaikkapa suloiset suklaasuukot, makeat ystävänpäivämuffinssit tai hauskat ystävänpäiväkeksit.  Voit viimeistellä yllätyksen pakkaamalla ruokalahjan itse taiteltuun lahjarasiaan

Suklaa ja kukat ovat se perinteisin ystävänpäivälahja ja punaiset ruusut ne klassisimmat ystävänpäivän kukat. Värikäs kimppu Pirkka suomalaisia tulppaaneja ja rasiallinen suussa sulavia Pirkka Parhaat tumma suklaakonvehteja ilahduttaa myös ystävää. Tiesitkö, että ystävänpäivän suklaat voivat olla vaikka itse tehtyjä konvehteja? 

Ystävänpäivän askartelua lapsille

Helpot ja hauskat ystävänpäivän askartelut lasten (ja aikuistenkin) ystäville onnistuvat näillä ohjeilla. Askarrelkaa ystäville suloiset pahvinallet tai makeat karkkipussit. Myös ystävänpäiväkortti syntyy helposti itse askartelemalla ja lasten avustuksella.