Mureaa lammasta grillistä

Lampaan ohutsyinen ja murea liha on kuin luotu grillattavaksi. Myös maukas karitsa on mitä mahtavimman makuista grilliruokaa. Kokeile herkullisia reseptejämme ja nauti!

Lampaan kyljyksistä ja fileistä sekä lampaan ja karitsan paahtopaisteista saa erilaisilla mausteilla herkullisia grilliruokia. Myös lampaanjauheliha sopii hyvin grilliin, esimerkiksi lampaanlihakepakot ovat klassinen grilliherkku.

Lampaan paahtopaisti on helppo

Murea lampaan paahtopaisti on yksi edullisimmista lampaan ruhonosista. Paistista ei tarvitse poistaa kalvoja ja tai jänteitä vaan se on suoraan valmis vaikkapa grillattavaksi.

Mausta paisti suolalla ja pippurilla tai ohuella öljypohjaisella marinadilla. Suola kannattaa lisätä vasta juuri ennen grillausta. Katso alla videolta Aki Wahlmanin vinkit lampaan paahtopaistin pintamaustamiseen. 

Näin grillaat lammasta

Saat lampaasta mehukkaan kun jätät lihan grillatessa sisältä punertavaksi. Anna lihan vetäytyä hetki grillauksen jälkeen ja leikkaa sopiviksi viipaleiksi. Katso myös vinkit karitsan valmistukseen grillissä.  

Kesäiset grillivihannekset ja raikas vihreä salaatti sopivat mainiosti lampaan makupareiksi. Kokeile vaikkapa halloumicaesarsalaattia grillatun lampaanfileen kanssa. 

Helppo vaihtoehto on lampaanjauheliha, joka sopii vaikkapa grillissä valmistettavien flatbreadien täytteeksi.

Karitsan kare tuo makua

Parhaiten grilliin sopii karitsan kare, jonka luut ja rasva antavat lisää makua lihalle. Kareen lisäksi kannattaa kokeilla karitsan paahtopaistia ja fileitä, joista varsinkin sisäfilee valmistuu hetkessä grillissä.

Karitsaa ei kannata grillata läpikypsäksi, vaan jättää se sisältää kauniin roseeksi. Sopiva sisälämpötila karitsalle on 54–58 astetta. Parhaan lopputuloksen saat, kun annat lihan lämmetä noin tunnin huoneen lämmössä ennen kypsennystä. Paista ensin kuumalla, sitten keskilämmöllä ja anna lopuksi vetäytyä hetki foliossa.

Ainekset maistuviin aterioihin saat lähimmästä K-ruokakaupastasi.

Lammas ja karitsa

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Näin grillaat lammasta

Lammas on kesäpöydän uusi herkku

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Pehmeää karitsaa

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.