Kesän 2017 grillaustrendit

Tänä kesänä ruokahifistelijä kokkailee trendikkäistä raaka-aineista, kokeilee uusia reseptejä ja valmistaa koko aterian grillissä. Onneksi myös hätähousulle löytyy vaihtoehtoja, grillikesän uutuuksien joukossa on paljon puolivalmiita grillausta helpottavia tuotteita. Grillikauden trendeissä näkyy sekä villityksiä maailmalta että perinteisten grilliherkkujen paluu grilliritilöille.

Grillikausi startataan jo hyvissä ajoin ennen kesää. Viimeistään toukokuun alkupuolella grillit kaivetaan esiin. Tässä tämän kesän kuumimmat grillaustrendit. Kun yhdistelet eri trendejä, olet todellinen edelläkävijä!

Hampurilaiset ja sliderit

Grillissä valmistuvat helposti erilaiset hampurilaiset ja sliderit eli minburgerit. Hampurilaiset ovat näppärä tarjottava, josta jokainen voi koota mieleisensä. Kala- ja äyriäisburgerit ovat varma hitti kesälle!

Kokeile: Jättikatkarapu-slider

Hampurilainen

Kala

Suomalaisten luonnonkalojen suosio on kasvussa. Niitä ostetaan ja käytetään sekä kokonaisina että fileinä.

Koska kesäaikaan kokkaillaan mielellään ulkona, myös kalaa grillataan ja savustetaan paljon. Savustettavaksi sopivat parhaiten rasvaiset kalat kuten siika, silakka, muikku, lahna, lohi ja nieriä.

Kotimaisten luonnonkalojen lisäksi myös lohi on uudessa nousussa: erityisesti kotikokkaajia kiinnostavat helposti ja nopeasti valmistuvat valmiit lohimedaljongit ja fileepalat.

Kokeile: Savustettu lahna

Lahna

Kasvikset

Kasvisten vallankumous ja tiedostava kuluttaminen jatkuvat myös grillikaudella. Yhä useampi vaihtaa lihan ainakin silloin tällöin kasviksiin. Kasvikset valtaavat alaa myös lihansyöjän lautasella, hedelmät, marjat ja vihannekset päätyvät entistä useammin myös lihatuotteisiin. Miltä kuulostaa esimerkiksi porkkananakki?

Tomaatti on nyt trendikkäämpi kuin koskaan. Pirkan makeissa grillitomaateissa on mukana tarvittavat mausteet joten näillä grillaaja oikaisee superhelposti. Kesällä tomaattivalikoima on parhaimmillaan. Grillatuista hedelmistä syntyy kesän helpon jälkkäri!

Kokeile: Grillattu hedelmäsalaatti ja lämmin tomaatti-mozzarellasalaatti

Hedelmasalaatti

Savustus

Jo muutaman vuoden ajan savustus on ollut kasvava trendi grillauksessa. Savustaminen antaa ruoalle ainutlaatuisen aromin. Savustukseen soveltuvat erityisen hyvin rasvaiset kalat kuten lohi, siika, silakka, muikku ja kirjolohi. Savustimeen sopivat kalan lisäksi juustot, kasvikset ja liha. Savunmaku on trendinä myös tuotteissa.

Kokeile: Savustettu juusto

Savustettu juusto

Luulliset lihat ja possu

Edulliset luulliset lihat ovat grillaajien suosiossa. Suosituimpia grillattavia ovat erilaiset ribsit, perinteinen porsaan kassler tekee paluuta grilleihin. Vaihtelua haetaan maustamalla ribsit eri tavoin. Jos haet makuvivahteita Korean suunnalta, olet grillaustrendien aallonharjalla.

Kokeile: Korealaiset ribsit ja colaribsit

Ribs

Raakamakkarat

Raakamakkaroiden suosio on kasvussa. Ne tuovat vaihtelua grillimakkaroihin. Viimeistään juhannuksen tienoilla vähänkin grillaavat laittavat makkarat grilliin. Mausteiset raakamakkarat kaipaavat seurakseen vain uusia perunoita, ja kesäinen herkkuateria on valmis. Raakamakkarasta voi valmistaa helposti myös vegeversion.

Kokeile: Pirkka salciccia raakamakkara ja kasvismakkarat

Raakamakkarat

Itse tehdyt marinadit ja kuivamausteseokset

Itse tehdyt marinadit ja kuivamausteseokset eli rubit sytyttävät tänä kesänä monet grillihifistelijät liekkeihin. Rub eli kuivamausteseos hienonnetaan morttelissa ja hierotaan kypsennettävän lihan, kalan, kanan tai kasvisten pintaan. Jos maustat grillattavat ennen kypsennystä, ne pysyvät mehevämpinä. Voit maustaa grillattavat myös kypsennyksen jälkeen.

Kokeile: BBQ-rub tai sitruuna-yrtti-rub

Rub

Kesän suosituimmat grillireseptit

  1. Coleslaw eli amerikkalainen kaalisalaatti
  2. BBQ-ribsit
  3. Hampurilaispihvit
  4. Pulled pork
  5. Grillivartaat

Lue lisää

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Yli 300 kesän kuuminta grillausreseptiä!