Chosen by Farmers karitsan paahtopaisti

Paahtopaisti on karitsan yksi mureimpia ja arvostetuimpia ruhonosia. Tarjoile paisti vaikkapa perunagratiinin ja grillatun parsan kera. 

Näin onnistut

Karitsan paahtopaistiKaritsan paahtopaistit kannattaa ottaa huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista. Paahtopaistin pinnassa ja sisällä on kalvoja. Kaikkia sisällä olevia kalvoja ei kuitenkaan saa pois, mutta pinnan isompia kalvoja voi halutessaan osin poistaa terävällä veitsellä.

Paahtopaisti on mureimmillaan medium+ kypsyisenä. Paistit ruskistetaan ensin rasvassa kuumalla pannulla. Paistorasvaa kannattaa maustaa  valkosipulilla ja tuoreella timjamilla. Ruskistamisen jälkeen paistit maustetaan suolalla ja mustapippurilla ja loppu kypsennetään uunissa matalassa  (n.100° C) lämmössä niin kauan, että lihan sisälämpö on 58 ° C.

Tämän jälkeen paistien annetaan vetäytyä vähintään 20 minuuttia, esimerkiksi foliolla peitettynä. Paistit on hyvä viipaloida ennen tarjoilua. Tässä vaiheessa voi myös poistaa hieman sisällä olevia kalvoja.

Voit myös kokeilla yrttitahnaa paahtopaistin pinnalle ennen uuniin laittamista, jonka valmistat nopeasti öljystä, timjamista, valkosipulista ja vaaleasta leipäviipaleesta. Tee tasainen massa ja hiero paistin ympärille. Voit halutessasi käyttää vaikka valmista yrtti- tuorejuustoa.

Karitsan paahtopaistin kanssa maistuu esimerkiksi tumma punaviinikastike, kermainen perunagratiini ja grillattu parsa.

Chosen by Farmers - Vain K-ruokakaupoista!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Lammas ja karitsa

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Katso myös

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.