Let’s barbecue! Grilliruoat Amerikan malliin

Makumatkat piristävät myös kesän grillausta. Tämänkertainen matka vie kauas rapakon taakse. Nappaa tästä vinkit kokonaiseen grilliateriaan Amerikan malliin.

Grillauksesta on Amerikassa kehitetty oma taiteenlajinsa, onhan lähes joka ruokalajista kehitelty oma, grillattava versionsa. Tuhti ateriakokonaisuus Amerikan-malliin jättää ruokailijat takuulla kylläisiksi ja tyytyväisiksi.

Alkuruoka

Koska Amerikassa grillataan mitä vain, miksei myös alkuruokaa? Lähde liikkeelle hedelmä-halloumivartaitajuustokuorrutettua maissia ja tomaatti-halloumicaesaria. Ruokaisa Kalifornian salaatti herättää sopivasti ruokahalun. Kuumalla säällä sen kyljessä toimii viilentävä mansikkajuoma.

Pääruoka

Burgerithodarit ja erilaiset lihat ovat periamerikkalaista grilliruokaa. Voit koota grillijuhliin herkullisen burgeribuffetin, jossa jokainen ruokailija saa rakennettua juuri sellaisen hampurilaisen kuin itse haluaa.  Hampurilassämpylät voi valmistaa alusta alkaen itse ja täytteet voi kukin valita oman makunsa mukaan: hedelmäiset kanahampurilaiset sopivat broilerin ystäville, mustapapuhampurilaiset ja halloumiburgeri kasvissyöjille, sinihomejuustohampurilaiset kunnon pihviä kaipaaville ja tonnikalahampurilaiset keveämmästä kalaruoasta pitäville. Amerikkalaiset grillijuhlat kruunaa kuitenkin tuhti BBQ-hampurilainen pekonilla, majoneesilla ja cheddarjuustolla kruunattuna.

Vaihtoehtoisesti pääruokana toimivat myös suussasulavat BBQ-ribsit tai Coca-Cola-marinadin saaneet colaribsit. Ribsien grillaaminen käy nopeasti, kun liha on ensin keitetty. Myös muut luulliset lihat kuten porsaan riblet ja flatbone sopivat amerikkalaisiin grillijuhliin. Kastikkeeksi sopivat ranch- ja BBQ-kastike.

Punaisen lihan sijaan grillissä kyspyy myös broileri. Kokeile savustettua kanaa ja muita savustettuja grilliherkkuja. Pääruoan lisukkeeksi tarjolle laitetaan tietenkin amerikkalaista kaalisalaattia eli coleslawta.

Jälkiruoka

Maukkaan aterian päätteeksi maistuu makea jälkiruoka. Grillatut hedelmät, grillattu banaani suklaahippujen ja pistaasipähkinöiden kera tai frozen yogurt eli jogurttijäätelö toimivat yksinäänkin, mutta mikset kokeilisi myös niiden yhdistelmää! Mudcaken ystävät grillaavat jälkiruoaksi makeat minisuklaakakut grillissä.

Jos grillistäsi löytyy tasainen paistolevy, voit paistaa myös herkullisia amerikkalaisia pannukakkuja. Tarjoile pancaket marjojen ja vaahterasiirapin kanssa.

Amerikan makuja

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Lue lisää Amerikan herkuista

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Muut kesän grillivinkit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.
Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.