Rohkeasti merenherkkuja grilliin

Kalojen ja äyriäisten suosio grillikokkien keskuudessa kasvaa huimaa vauhtia. Kalat ja äyriäiset kypsyvät nopeasti ja ovat oivaa grillattavaa pikaruokaa.

Eväkkäistä makoisia grilliherkkuja

Uusia makuja rakastava kokki grillaa rohkeasti myös mereneläviä. Parhaiten grilliin sopivat rasvaiset kalat kuten siika, lohi, silakka, muikku ja lahna. Ne voi kypsentää esimerkiksi parilalla. Herkkä kalanliha hajoaa helposti, joten halsteri on oivallinen apuväline kalaa grillattaessa. Myös nahka suojaa kalanlihaa palamiselta. Pehmeälihaiset kalat kypsyvät grillin lämmössä nopeasti.

Halstratut kalat valmistuvat myös mökkisaunan uuninpesässä, ellei grilliä tai takkaa ole käytettävissä. Kokonaisena kypsennettävä kala grillataan päineen ja vatsaonteloon voi sujauttaa yrttejä makua tuomaan.

Sujauta kala ja kasvikset folioon

Halsterin tai parilan sijaan kalan grillaamiseen voi käyttää alumiinifoliota, jonka avulla kalan kanssa kypsentyvät lisäksi kasvikset. Tällöin kalan voi kypsentää myös ilman nahkaa. Muista, että kalan kanssa mieto lämpö on herkullisemman lopputuloksen tae.

Pujota äyriäiset varrastikkuun

Kesän trendikaloja ovat suomalaiset järvikalat, mutta äyriäisetkin sopivat hyvin grilliin. Ne valmistuvat vaivatta vartaisiin pujotettuina, mutta isompia äyriäisiä voi grillata mainiosti myös yksittäin.

Kala ei useinkaan tarvitse sitruunaa ja suolaa kummempia mausteita rinnalleen. Grillattujen merenelävien kanssa voi tarjoilla rapeita salaatteja, uusia perunoita ja muita sadon kasviksia.

Kala ja äyriäiset

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Lisukkeita grillatuille kalaruoille

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Lue lisää

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.