Hurja Halloween tulee taas

Halloween eli kurpitsajuhla pohjautuu alunperin muinaisen kelttiläisen perinteen sadonkorjuujuhlaan samhainiin. Juhlan englanninkielinen nimi tulee sanoista All Hallow's Eve, eli kaikkien pyhien aatto - kristinuskon levitessä kun juhlaa vietettiin pyhäinpäivää ennen. Suomessa halloweenin vastine sadonkorjuujuhlana ja vuodenajan vaihtumisen juhlistajana on kekri.

Nykymuodossaan halloween on suurta naamiaisjuhlaa, jossa lapset ja aikuiset voivat pukeutua hauskasti, hurjasti, ällöttävästi tai vähän pelottavastikin. Hämähäkit, kurpitsat ja muut koristeet näkyvät niin valoissa kuin pöydän tarjoiluissakin. Kenellä on paras naamiaisasu? Hän saa ensimmäisenä leikata kummituskakkua. Sitten voidaan leikkiä vaikka kummitushippaa!

Viisi vinkkiä halloween-juhlaan

 1. Kaikkien juhlien ruoanlaittosääntö numero yksi: Porrasta, pakasta ja pienennä työmäärää puolivalmisteilla. Ota lapset mukaan kummituskartanon keittiöön – juhlafiilis alkaa kasvaa jo valmisteluista.

   

 2. Kata pöytään mustaa ja oranssia. Piilota pöytään pieniä valkoisia aaveita, tee villalangasta hämähäkinverkkoja ja värjää vanhasta lakanasta musta pöytäliina.

   

 3. Mitä päälle? Halloween on armelias juhla – kekseliäisyys ratkaisee enemmän kuin se, miten paljon voit panostaa rahallisesti asuusi. Ole mikä vaan, mihin löydät ainekset omasta vaatekaapistasi.

   

 4. Tärkein asia halloween-koristeluissa on valaistuksen himmentäminen. Viritä valaistus turvallisesti kohdevalaisimien tai huolellisesti sijoitettujen kynttilöiden ja lyhtyjen varaan.

   

 5. Keksi juhliisi muutama ohjelmakohokohta, joilla nostatat tunnelmaa. Se voi olla vaikka juhlien karmeimman asun valinta tai taskulamppuhippa.