Jälkiruoat joulupöytään

Vaikka suolaiset pääruoat ovat joulupöydässä pääosassa, ei kannata unohtaa joulun ihania jälkiruokia: hedelmäkiisseliä, luumurahkaa, luumukiisseliä, jouluhalkoa sekä kauniisti koristeltuja piparkakkuja ja rapeita joulutorttuja.

Jälkiruokia jouluksi

Leivonnaiset ja leipominen kuuluvat jouluun ja jouluun valmistautumiseen. Piparin tuoksu ja joulutorttujen maistelu glögin kanssa ovat sitä parhainta jouluun valmistautumista. Piparitaikina tai rahkavoitaikina syntyvät pienellä vaivalla itse, mutta kiireisempi jouluvalmistelija turvautuu valmiiseen taikinaan. Tulostettavat piparkakkutalon kaavat ovat korvaamaton apu joululeipurille. Piparien ja piparkakkutalon koristelu sen sijaan onnistuu itse tehdyllä pikeerillä.

Kuivatut hedelmät ja erityisesti luumut ovat joulun jälkiruokien suosikkiraaka-aineita. Luumusta syntyy vaikkapa täyteläinen luumurahkatorttu, luumutiramisu tai riisipuuron kaveriksi makea luumukiisseli ja sekahedelmäkiisseli. Luumumarmeladi on myös perinteisten joulutorttujen kruunu.

Suomalaiseen jouluun on tullut makuja myös muiden kulttuurien joulusta: englantilainen hedelmäkakku ja ranskalainen jouluhalko ovat jo melko perinteisiä jälkiruokia myös suomalaisessa joulussa. 

Erilaiset kakaut ja suklaa kruunaavat jouluaterian. Leivo tänä jouluna vaikkapa täyteläinen suklaa-kinuski nakedcake, klassinen glögijuustokakku tai pienet karpalo-pavlovat marengista.

Makeaa joulua!

Joulu

Joulun jälkiruoat

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Joululeivonnaiset ja kakut

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Piparit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.