5 x itse tehty ruokalahja

1. Tee-se-itse-glögi

ruokalahja_glögi

Glögi on pikkujoulujen vakiovieminen, ja erityisen ilahduttava se on mausteseoksella täydennettynä. Maustamiseen voit ottaa vinkkiä vaikka perinteisestä glögistä, vaaleasta omenaglögistä tai pippuriglögistä. Pane pieneen sellofaanipussiin esimerkiksi tähtianiksia, kanelitankoja, kokonaisia neilikoita ja kardemumman siemeniä ja kiinnitä pussi rusetilla mehupullon kylkeen.

Glögin pohjaksi sopii esimerkiksi maukas omena- tai marjamehu. Lahjan saajan tarvitsee vain kiehauttaa mausteet litrassa vahvaa, juotavaksi laimennettua mehua ja siivilöidä kotiglögi ennen tarjoilua.

 

ruokalahja_suklaasalami

2. Joulun parhaat konvehdit

Pidä suklaatalkoot ja tee kerralla konvehdit kotiin ja kavereille. Konvehtien teko saattaa kuulostaa hankalalta, mutta ei ole sitä. Laadukkaalla tummalla suklaalla, pähkinöillä, kuivatuilla hedelmillä ja kermalla saat aikaan vaikka mitä. Kokeile esimerkiksi helppoa suklaasalamia tai kokkimaajoukkueen Earl Grey –tryffeleitä, kotitekoisia suklaakonvehteja, raakasuklaata ja luumusuklaata. Pakkaa konvehdit kauniisiin rasioihin tai sellofaaniin.

 

3. Leivonta-aineet lasipurkissa

ruokalahja_purkki

Jouluiset leivonnaiset ilahduttavat aina, mutta jos haluat jättää lahjansaajalle leipomisen ilon (tai et ehdi leipoa itse) anna lahjaksi suosikkireseptisi kuivat raaka-aineet ja ohje, kuinka niistä syntyy valmis herkku. Mittaa aineet oikeassa suhteessa kerroksittain lasipurkkiin ja koristele purkki ihanalla nauhalla ja reseptitarralla. Lasipurkkilahjaksi sopii mikä vain leivonnainen, jossa kuivat aineet sekoitetaan keskenään. Esimerkiksi suolapähkinänäkkileivän rouheiset raaka-aineet näyttävät kivalta purkissa.

4. Terveellinen herkku

ruokalahja_musli

Jos haluat vastapainoa joulun suklaatulvalle, tee lahja, joka on herkullinen mutta terveellinen. Esimerkiksi itse tehty granola eli muromysli tai joulumysli maistuu luonnonjogurtin päällä. Jos haluat päästä vielä helpommalla, kokoakauniiseen lahjarasiaan esimerkiksi pekaanipähkinöitä, cashewpähkinöitä, manteleita, kuivattuja karpaloita, puolukoita, rusinoita ja aprikooseja.

 

 

 

5. Joululeivät

ruokalahja_viikunalimppu

Leivo hyvissä ajoin ennen joulua useampi joululimppu, reseptejä löydät reseptihaustamme. Kokeile myös joulupataleipää. Pakkaa osa leivistä lämpiminä kauniisiin leivinliinoihin ja ilahduta niillä ystäviäsi jo leipomispäivänä. He voivat nauttia joulun mausta heti tai pakastaa limpun aattoa varten. Osan limpuista voit pakastaa itse ja antaa lahjaksi juuri ennen joulua.

Vinkkejä kauniiseen paketointiin

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Parhaat lahjat ovat syötäviä

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.