Leivonnaiset on sydämellinen joululahja

Joulumakeiset ja toffeet ovat monelle tuttuja, mutta myös itse tehdyt joululeivonnaiset ovat ihana joululahjaidea. Kauniisti pakattuja leivonnaisia voi viedä joulun aikaan myös tuliaisena kyläpaikkaan. 

Leivotaan joululahjat! 

Luotatko perinteiseen vai oletko moderni leipoja? Yllätä läheisesi tänä jouluna aivan uusilla mauilla: ihanat maapähkinävoibrowniet, DaCapo banaanikakku ja Earl Grey -keksit hurmaavat niin isot kuin pienemmätkin ruokalahjan saajat.

Perinteisiä ruokalahjoja ovat piparit, kahvikakut ja joululeivät. Piparitaikinasta syntyy monta kaunista ja näyttävää joululahjaa ja joulun tuliaista. Leivo ja koristele perinteisiä piparkakkuja pikeerillä tai valmista minipiparkakkutalo, piparikuusi tai piparireki.

Myös pullasta syntyy jouluisia leivonnaisia. Leivo lahjaksi ja paketoi sellofaaniin vaikkapa jouluinen pullakranssi tai pullapiparipitko. Kahvikakut eli kuivakakut ovat perinteisiä joululeivonnaisia. Lahjaksi sopii vaikkapa maustekakku, viikunakakku, hedelmäkakku, taatelikakku ja suklaakakku.

Joululeivät voi valmistaa jo muutamaa päivää ennen aattoa. Sellofaani ja kaunis lahjanaru paketoivat itse leivotun joululeivän kauniisti suojaan. Leivo jouksi vaikkapa mehevä joululimppu, viikunalimppu, pataleipä, puolukkavuokaleipä, saaristolaisleipä tai nyt niin trendikäs siemennäkkäri.

Gluteenitonta ruokavaliota noudattaville lahjansaajille sopii esimerkiksi gluteeniton porkkana-siemenleipä, gluteeniton mutakakku, helppo siemennäkkäri tai hauskat kookospikkuleivät

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.