Juhannuksen grilliherkut

Hampurilaisia grillistä, grillimakkaroita ja -lihoja sekä grillattua vesimelonia ja uusia perunoita. Herkulliset juhannustarjoilut, kylmä juoma ja mahtava seura ovat eväät onnistuneeseen keskikesän juhlaan. 

Keskikesää ja yötöntä yötä juhlitaan juhannuksena isolla porukalla. Tarjoa juhannuksen ruokapöydässä grillattuja herkkuja, jotka on helppo syödä vaikkapa sormin. 

Juhannuksen grillilihat

Maustetut ja lihaisat grillimakkarat ovat tämän kesän grillisuosikkeja. Juhannuksena kannattaa kokeilla myös erikoisempaa herkkua: grillattua raakamakkaraa.

Grillimakkaran lisäksi erilaiset grillilihat kasvattavat suosiotaan suomalaisten grilliruokana. Tarjoa juhannuspöydässä vaikkapa flank steakia, grilliribsejä tai flatbonea. 

Juhannustarjoilut syntyvät myös amerikkalaistyylisestä burgeribuffetista. Valmista itse jauhelihapihvit ja lisää parilalla hampurilaissämpylöihin komea grilliraita. 

Grillatut vihannekset

Jos haluat valmistaa kevyen grilliaterian, laita grilliin tuoreita hedelmiä ja vihanneksia. Grillatuista hedelmistä valmistuu raikas jälkiruoka ja grillatut vihannekset tuovat mahtavaa lisämakua vihreään salaattiin. Grillaa juhannuksena sesongin tuoreimpia hevejä: varhaisperunaa, vesimelonia ja kukkakaalia.

Grillattu uusi peruna

Keitetyt varhaisperunat saavat väriä grillissä, muurikkapannulla tai parilalla. Uusia perunoita voi laittaa myös helposti syötäviin grillivartaisiin makkaran ja punaisen paprikan seuraksi.

Grillattu vesimeloni 

Grillattu vesimeloni on kesän grillihitti. Paloittele vesimeloni sormin syötäviksi kolmiopaloiksi ja paahda siihen kauniit grilliraidat parilapannulla. Vesimelonin kylkeen sopii tuore basilika ja grillattu halloumijuusto sekä Flatbone-liha.

Juhannuksen jälkkärit

Sesongin hedelmät ja marjat sopivat erinomaisesti juhannuksen grillimenun jälkkäriksi. Tarjoa itse tehdyn vaniljajäätelön kanssa grillattua ananasta tai napostele vaikka sormin herkullisia lettuja.

Juhannuksen grillimenu

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Lue lisää

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.