Juhannusjuhlat ovat kesän kohokohta

Juhannusjuhlat ovat monelle kesän kohokohta. Juhliin kannattaa panostaa, mutta älä stressaa turhaan, sillä parhaat juhannusjuhlat syntyvät hyvästä tunnelmasta ja seurasta.

Grilli kuumaksi

Juhannukseen sopii täydellisesti helpot ja maukkaat grilliruuat. Grillissä valmistuu hyvin lihat ja kasvikset suuremmallekin joukolle, ja muut tarjoilut voit tehdä etukäteen ennen vieraiden saapumista. Tänä kesänä grillissä paistuu perinteisten pihvien lisäksi esimerkiksi luulliset lihat kuten ribsit ja flatbonet ja erilaiset kasvikset kurkusta kukkakaaliin. Grilliruokien kylkeen sopii hyvin esimerkiksi couscous- tai aioli-perunasalaatti. Kokeile myös juhannuksen teemaan sopivaa kesäsalaattia.

Tämän kesän suurimpiin grillikauden trendeihin kuuluvat erilaiset burgerit ja voit myös  yllättää vieraasi herkullisella burgeribuffetilla. Buffetin suurena etuna on se, että jokainen vieras saa tehtyä itse sellaisen hampurilaisen kuin haluaa.

Raikas booli kesän kunniaksi

Maittavan ruokailun jälkeen siirrytään nauttimaan juhlaboolista. Juhannusjuhliin sopii hyvin esimerkiksi klassinen sangria tai muut kesäiset ja raikkaat boolit. Juhlissa kannattaa huomioida myös alkoholiton vaihtoehto. Esimerkiksi värikäs booli tai raikas päärynäbooli maistuvat niin aikuisille kuin lapsille.

Juhlaboolin voi tarjoilla laakeasta boolimaljasta tai lasikannusta, josta juomaa voi laskea lasiin. Booli kannattaa jäähdyttää suurella jääkimpaleella, sillä se sulaa hitaammin kuin pienet jääpalat. Voit laittaa jääpalat myös erilliseen kulhoon boolin viereen, jolloin vieraat voivat itse annostella muutaman palan oman lasiinsa ja sulavat jäät eivät laimenna kulhossa olevaa boolia.

Tunnelmaa värikkäällä kattauksella

Oletko kutsumassa muutamia ystäviä kylään vai aiotko järjestää suuretkin juhlat? Jos olet kutsumassa useampia vieraita kylään, voit hyvin kattaa pöydän etukäteen jo vaikka edeltävänä päivänä. Juhannuksen juhlapöydässä saa käyttää rohkeasti värejä ja pöytäliinana voi käyttää esimerkiksi kaunista, vanhaa verhoa. Juhlapöytään saa helposti tunnelmaa taittelemalla lautasliinoja ja värikkäillä kukilla. Juhannuksen kattaukseen sopivat hyvin luonnonkukat tai voit myös tehdä näyttävän kukkakimpun itse omista lempikukistasi.

Grilli kuumaksi

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Boolit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tunnelmaa kattauksella

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.