Ota juhannus levon ja leivonnan kannalta

Juhannukseen sopii perinteet – joita moderni kaupunkijuhannus tosin haastaa rohkeasti. Mutta arvaatko, mitkä ajattomat herkut sopivat kaikkialle, niin järven rannalle kuin kaupungin sykkeeseen? Nautiskele lähimmäisten kanssa kakuista ja muista makeista leivonnaisista ja jatka kesäisen juhlapöydän menua suolaisilla leipomuksilla.

Kakkujen klassikko yöttömän yön juhlaan on mansikkakakku, jonka voi valmistaa monella tapaa. Pyöräytä perinteinen mansikkakakku tavallisella tai gluteenittomalla pohjalla. Koreampaa mansikka-suklaaruusukakkua koristavat suklaaraaste ja syötävät ruusun terälehdet, ja täytteessä käytetään Valio Viola sitruunatuorejuustoa. Myös kesän hittivihannesta raparperia voi käyttää maun mehevöittämiseen muun muassa kinuskisessa mansikka-raparperikakussa. Samoista aineksista saa myös makean piirakan. Katso kaikki makeat reseptit täältä >>

Suolaisiin suupaloihin saa ripauksen eksotiikkaa vaikka pellillisellä italalaista focacciaa tai grillattua jogurttileipää, jonka reseptissä käytetään turkkilaista jogurttia. Ruokaisampaa evästä esimerkiksi grillin äärelle ovat sliderit eli miniburgerit, joiden aasialaiset höyrytetyt sämpylät eli gua baot voi leipoa itse ja heittää väliin ihanat täytteet vaikka suoraan grillistä. Eikä kannata unohtaa perinteisiä burgereita, jotka ovat käypiä myös pääruoaksi!

Juhannuksen herkutteluun

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.