Juhannus lasten kanssa

Juhannusjuhlat lasten kanssa sisältävät iloa, naurua ja yhdessä tekemistä. Kodin ilme muuttuu juhannuksen mukaiseksi itse askarreltujen koristeiden ja kukkien avulla. Ruokapöydästä löytyy yhdessä tehtyjä ruokia ja pihapeleissä nautitaan kesästä. Keskikesän juhla on mitä ihanin lasten kanssa!

Ulkona leikkien

Jos säät sallivat, on juhannus ihaninta viettää ulkona. Järjestäkää alkavien jalkapallon EM-kisojen kunniaksi perheen oma rankkarikilpailu tai kokeilkaa, kuka kävelee nopeiten jalkapallo jalkojen välissä. Pihapeleissä mielikuvitus on rajana ja lapsilta saa varmasti loistavia ideoita uusista peleistä ja leikeistä.

Kukat kuuluvat juhannukseen ja mikä olisikaan parempi tapa juhlia juhannusta kuin kerätä lasten kanssa kauniit luonnonkukkakimput kotia koristamaan. Jos kukkia löytyy paljon, niin askarrelkaa yhdessä myös kauniit seppeleet. Kukkaseppeleen teet helposti pitkien kukkien avulla. Aloita seppeleen teko pisimmällä kukalla ja laita sen viereen toinen kukka, jonka varren kiedot ensimmäisen kukan varren ympärille. Seuraavat kukat asetetaan edellisten kukkien viereen ja varret kiedotaan kaikkien edellisten varsien ympärille. Kun seppele yltää pään ympärille, voit sitoa sen kiinni esimerkiksi heinän avulla.

Yhdessä askarrellen

Jos kesäinen sää ei suosi juhlijoita, niin sisälläkin löytyy paljon hauskaa tekemistä! Askarrelkaa omat, hauskat hatut koko perheelle tai järjestäkää aarteenetsintä sisällä. Juhannuksen juhlatunnelman saa herätettyä henkiin värien ja kukkien avulla. Koristelkaa juhlatila yhdessä lasten kanssa piirtämällä tai askartelemalla. Kukkien ja pilvenhattaroiden muotoisilla pom pom -palloilla saa ihanaa eloisuutta juhliin ja niitä on hauska askarrella lasten valitsemista lautasliinoista. Tunnelmaa saa kohotettua myös itsetehtyjen juhlaköynnösten avulla.

Vatsat täyteen lasten suosikeilla

Ota juhannuksena lapset mukaan myös keittiöhommiin. Juhannuksen herkkuruuaksi sopii mainiosti esimerkiksi pizza, jonka voi tehdä sään salliessa ulkona grillissä tai sisällä uunissa. Pizzan täyttämisessä saat apua pienemmiltäkin lapsilta. Jälkiruuaksi sopivat esimerkiksi kesään sopivat letut tai helpot keksitikkarit, joiden koristeluun voi osallistua koko perhe. Lämpimään juhannusiltaan sopii täydellisesti myös kesäiset juomat kuten raikas melonijuoma tai keijukaisten aamukastejuoma.

Lapset mukaan keittiöön

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Lasten suosikkeja pöytään

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Yhdessä tekemistä

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Pirkka-tuotteet juhannukseen

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.