Juhlien järjestäjän muistilista

Onnistuneista juhlista nauttivat sekä vieraat että isäntäväki. Viiden vinkin avulla juhlajärjestely on helppoa polkaista käyntiin!

1) Aikataulutus

Juhlien kohdalla aikatauluttaminen on kaiken a ja o. Aikataulu auttaa varaamaan kaikelle tarpeeksi aikaa sekä hahmottamaan tekemisen määrän. Liian kiireistä ja kunnianhimoista suunnitelmaa ehtii vielä etukäteen muuttaa. Kaupassakäynti, hankinnat, ruoanlaitto, siivous ja lukuisat muut tehtävät tarvitsevat paikkansa kalenterissasi – tai kenties jonkun toisen kalenterissa.

2) Apujoukkojenkokoaminen

Oman jaksamisen ja omien resurssien arviointi yläkanttiin näkyy lopulta stressinä. Tekemisten delegoiminen ja vastuun jakaminen on tärkeää ennen juhlia, mutta tärkeää on myös miettiä juhlien aikana tapahtuvaa tekemistä. Juhlajärjestäjän on kysyttävä itseltään: haluanko keskittyä juhlien aikana tarjoiluun ja siivoamiseen vai seurustella vieraiden kanssa vapautuneesti? Isommissa, esimerkiksi 30–50 hengen juhlissa, noutopöydästä tarvitaan vastaamaan ainakin kaksi henkilöä. Lähipiiriä kannattaa osallistaa tekemiseen – ystävien ja tuttavien kanssa on kätevää vaihtaa palveluksia päittäin!

3) Ruokalistojen laatiminen

Kaikkien tarjottavien kohdalla on hyvä vastata kysymykseen: missä vaiheessa ja kuka tämän tekee? Järjestäjän tulee aina miettiä, mitä voi tehdä valmiiksi esimerkiksi juhlia edeltävänä päivänä. Hyvien tarjottavien maku ei ole pelkästään niihin käytetystä ajasta kiinni. Jos haluat tarjota paljon aikaa ja vaivaa vaativia ruokalajeja, valitse tarjottavaksi myös helpommin toteutettavia ruokalajeja. Mikäli tekemistä on paljon, tilaa tai osta osa ruoista valmiina.

4) Inspiroituminen

Kaikkea ei tarvitse keksiä itse. Internetin reseptisivut, blogit ja Pinterest, ovat täynnä hyviä vinkkejä, jotka auttavat tekemään juhlista ikimuistoiset. Ideoinnissa auttaa myös, kun muistutat mieleesi onnistuneita toteutuksia juhlista, joissa olet itse vieraillut.

5) Listaaminen

Mieti kaikki, mitä juhlasi tarvitsevat. Tuolit, astiat, kylmälaukut, maljakot, keittiöapurit? Kun kaikki on listattu ja valmiina, on järjestäjällä aikaa keskittyä tärkeimpään, eli hyvän fiiliksen rakentamiseen.

Kun järjestelyt alkavat olla loppusuoralla, katso vielä viime hetken käytännön vinkit juhlien järjestäjälle täältä.

Muista myös

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Lue lisää

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.