Kevään juhlamenu

Valmistujaisjuhlien tarjoilu onnistuu näppärästi noutopöytänä. Koska noutopöytä on katettuna koko juhlien ajan, valitaan siihen hyvin säilyviä leivonnaisia.

Tarjoilut kannattaa valita siten, että suuren osan valmisteluista voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Kun juhlapäivälle ei jää liian paljon ruokavalmisteluita, saa isäntäväkikin keskittyä juhlaan ja vieraiden kanssa seurusteluun.

Juhlavaan noutopöytään valitsimme suolaiseksi tarjottavaksi rukiisen kinkku-piparjuurikakun, joka on klassisen voileipäkakun raikas, uudenlainen muunnos. Ruisleipäpohjaisena se on myös kuiturikkaampi kuin perinteinen vaaleasta vehnäleivästä valmistettu sisarensa. Yhdestä kakusta riittää tarjottavaa noin 12 vieraalle, jos pöydässä ei ole muuta suolaista. Kakun rinnalle toiseksi suolaiseksi tarjottavaksi sopii mozzarellajuustoinen salaatti.

Makeina paloina tarjotaan ranskalaista marjakakkua, nopeatekoisia kuppikakkuja sekä kahdenlaisia pikkuleipiä. Ranskalainen marjakakku kestää noutopöydässä hyvin ja sen kanssa tarjottavaa kermavaahtosekoitusta voi jääkaapista annostella tarjolle tarpeen mukaan. Kuppikakut voi valmistaa koristelua vaille valmiiksi edellisenä päivänä ja pikkuleivät jo hyvissä ajoin etukäteen.

Raikkaan päärynäboolin voi nostaa noutopöytään janon sammuttajaksi, mutta yhtä hyvin se sopii myös alkoholittomaksi tervetuliaismaljaksi.

Valmistujaisjuhlien noutopöytä

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.