Kevään juhlien hurmaavimmat kakut

Kahvipöydän kakut vievät kielen mennessään kevään tärkeimmissä juhlissa. Onko suosikkisi raikkaan marjainen vai täyteläisen suklainen?

Äitienpäiväksi

Marmoroitu suklaa-appelsiinikakku tekee varmasti vaikutuksen äitiin: suklaalla ja näyttävän näköisellä kakulla ei voi mennä pieleen. Kirpeä appelsiini tasapainottaa mukavasti suklaan täyteläisyyttä. Kakku vaatii jonkin verran kokkaustaitoja, joten lasten kannattaa ottaa isä tai muu aikuinen mukaan leipomistalkoisiin!

Grillijuhliin

Grillimenun päätteeksi sopii raikkaan marjainen mansikka-raparperikakku. Suussa sulava kinuskikastike tuo makeutta kakkupohjasta, marengista ja kermavaahdosta koottuun leivonnaiseen. Tee kakku valmiiksi jo juhlia edeltävänä päivänä, sillä jääkaapissa maustuessaan se muuttuu aina vain mehevämmäksi. Jos haluat päästä asteen helpommalla, käytä valmista marenkia ja raparperihilloa.

Valmistujaisiin

Valitse valmistujaisiin moderni versio italialaistyyppisestä tiramisusta ja kerää trendipisteet! Itse tehdystä marengista, tuorejuustosta ja kermavaahdosta syntyvä valkoinen tiramisu sopii aikuiseen makuun, sillä koko komeus kostutetaan rommilla. Koristele valkoinen unelma juhlakuntoon marjoilla tai syötävillä kukilla.

Ylioppilasjuhliin

Ylioppilasjuhlien kahvipöytä suorastaan huutaa perinteistä kinuskikakkua, joka maistuu varmuudella niin lapsille kuin aikuisille. Muuntele klassikkoa vaihtelemalla täytettä: päädytkö perinteiseen appelsiinimarmeladiin tai ananakseen vai kokeilisitko tällä kertaa vadelmaa, mansikkaa tai persikkaa?