Olut on myös ruokajuoma

Olut liittyy usein saunailtaan tai lätkämatsiin mutta on myös pätevä ruokajuoma, jota voi nauttia läpi aterian. Kokosimme olutsuositukset kala-, liha- ja jälkiruoille sekä kiinnostavat erikoisoluet sellaisenaan nautittavaksi.

Brooklyn

Kalaruoille

Brooklyn 1/2 ale 3,4 %, 0,355 l

Puhtaan raikas ja hedelmäinen olut, jonka maussa korostuvat sitrusmaiset aromit. Sopii sekä salaattien, kalan että suolaisten piiraiden oheen. Legendaarisen newyorkilaispanimon tuote.

 

Liharuoille

Pirkka III-olut Tumma lager 4,7 % 0,5 lPirkka

Pirkka tumma lager on keskieurooppalaistyylinen humaloitu lager-olut. Hieman paahteinen ja punertavan ruskea olut sopii hyvin ruokajuomaksi lihalle ja rasvaiselle kalalle. Myös hyvä seurustelujuoma.

 

Jälkiruoan kanssa

Guinness Draught 4,2 %, 0,44 lGuinnes

Irlantilainen, runsaasti humaloitu stout-olut. Keskitäyteläinen, mokkainen ja paahteinen. Upea makuelämys esimerkiksi tuhdin suklaakakun tai tumman suklaan parina. Tarjoa Guinness pienestä aromilasista 12–15 asteen lämpöisenä.

 

Seurustelujuomaksi

Peroni

Peroni Nastro Azzurro 4,6 %, 0,33 l

Italialainen elegantti lager, jonka maku on hennon hedelmäinen ja raikas. Trendikäs ja ”helppo” olut, joka maistuu myös oluita vierastaville. On mainio sellaisenaan mutta sopii myös kevyelle välimerelliselle ruoalle.

 

Amber Ale Maku Brewing, 4,5 %, 0,33 lAmber

Tuusulalaisen pienpanimon kuparinvärinen ale on maultaan maltainen ja hedelmäinen. Valittiin Vuoden paras olut 2015 -kilpailussa oman sarjansa voittajaksi. Ei ole liian katkera, joten sopii myös ruokajuomaksi.

 

Saunajuomaksi

Keisari

Keisari 66 Nokian Panimo, 4,2 %, 0,5 l

Amerikkalaistyylinen pale ale, jonka maku on sitruksinen ja rapsakan raikas. Katkerohumalat antavat siihen ryhtiä ja luonnetta. Sopii hyvin myös ruoan kanssa. Tölkkiin pakattu olut on turvallinen valinta saunaan.

Erikoisoluita ja uusia makuja

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Pellolta panimoon

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.