Kesän parhaat piknikeväät

Lämpimistä kesäpäivistä kannattaa ottaa kaikki hyöty irti. Ulkoista kesällä myös ruokailu pihamaalle. Kansainvälinen piknikpäivä 18.6. on hyvä hetki aloittaa kesän piknikkausi.

Piknik – täydellinen tapa nauttia kesästä

Piknik on rentoa yhdessäoloa, ulkona olemista sekä hyvää ruokaa samassa paketissa – siis täydellistä kesästä nauttimista! Piknikille ei tarvitse mennä omaa kotipihaa tai lähipuistoa kauemmas. Toki piknik on loistava tapa tutustua myös lähiseudun uusiin kulmiin. Levitä piknikhuopa ja -kori sopivaan paikkaan ja nauti hyvästä seurasta ja herkullisista eväistä!

Piknik syntyy helposti nyyttikesteillä

Piknikeväiksi sopivat helposti valmistettavat, mutta täyttävät ruoat. Piknikruoan suunnittelun ja valmistuksen voi toteuttaa nyyttäriperiaatteella, jolloin jokainen osallistuja kantaa esimerkiksi oman bravuurinsa eväskoriin.

Mukaan kannattaa varata sekä suolaista että makeaa syötävää sekä riittävästi juomia. Suolaiset feta-pinaattipasteijat maistuvat lämpimälläkin säällä ja niiden seuraksi voit valmistaa vaikkapa raikkaan kesäsalaatin itse tehdyn patongin kera. Suolaisten antipastovartaiden ja makeiden hedelmävartaiden ainekset on helppo pilkkoa kotona valmiiksi ja koota piknikviltillä valmiiksi vartaiksi. Herkkusuille maistuu varmasti myös suoraan purkkiin valmistetut limejuustokakutSitruunalimonadi on raikas juoma kesäpiknikille. Helpolla pääset nappaamalla kaupassa ostoskoriin vaikkapa valmiita Pirkka broileri-caesar- tai härkäpapusämpylöitä, tuoreita marjoja ja hedelmiä sekä raikasta Pirkka kivennäisvettä.

Tee mehupurkista kylmäpatruuna

Jos retkelle lähdetään koko päiväksi, kannattaa välttää helposti pilaantuvia raaka-aineita, kuten majoneesia, maitotuotteita ja äyriäisiä. Tärkeintä on kuitenkin uhrata etukäteen muutama ajatus ruokien kylmänä säilymiselle. Lue lisää vinkkejä eväskorin pakkaamiseen täältä!

Lämpimällä säällä kannattaa eväskoriin pakata tarpeeksi kylmäkalleja. Kätevä kylmäpatruuna syntyy, kun sujautat piknikiä edeltävänä iltana Pirkka-täysmehupurkin pakastimeen. Kalikan sulettua saat mehusta myös raikasta juotavaa piknikille.

Piknikastiat

Piknikherkut kannattaa pakata kestäviin ja helposti suljettaviin ja avattaviin rasioihin. Piknikillä voi huoletta suosia kertakäyttöastioita. Kertakäyttöinen piknikastiasto on kevyt kantaa piknikpaikalle ja helppo siivota ulkoilun jälkeen. Pirkka-sarjan kertakäytöastiat löydät K-kaupoista pirteissä keltaisen sävyissä. 

Mukaan piknikille!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Makeat herkut kruunaavat piknikin

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Juomia kesäpiknikille

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Pirkka-tuotteilla järjestät piknikin vaivatta

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.