Kakkutrendit

Kulloisenkin trendin mukaan kakuissa voidaan liioitella koristeiden ja kastikkeen määrässä, valella päälle peilinkirkas kuorrute tai vaikkapa somistaa värikäs fantasiakakku.

Pokekakut

Pokekakun tai "tökkäyskakun" täyttäminen ei vaadi turhaa näpertelyä, sillä täyte valutetaan kakkupohjaan tökittyihin reikiin – joista se on saanut nimensäkin! Täyttämisen jälkeen kakun voi kuorruttaa ja koristella haluamallaan tavalla. Halloween-pokekakku sai pinnalleen mustanpuhuvan kuorrutteen synkeän teeman mukaisesti.

Överikakut

Mitä överimpi sen parempi. Överikakun pohjan voi tehdä maltillisesti peruskakkupohjaan, sillä koristeet ovat pääasia. Täytteiden, kuorrutteiden ja koristeiden kohdalla homma saa lähteä täysin rukkasesta. Överikakku on kiitollinen korísteltava varsinkin niille, jotka eivät perusta pipertämisestä. Koristeeksi käyvät karkit, kastikkeet, keksit, marjat, macaronsit, marengit, mitä vain keksii päälle heittää. 

Overikakku

Kakun voi kuorruttaa Pieni punainen keittiö -blogin Peggyn tapaan esimerkiksi valuvalla lakritsiganachella, joka keitetään kuohukermasta ja hopeatoffeesta. Kuvan vaaleanpunainen överikakku on kuorrutettu vaaleanpunaisesta tomusokerista tehdyllä voikreemillä.  

Kakkuhifistelijät kuorruttavat luomuksensa kullalla. Metallinhohtoa pinnalle saa esimerkiksi tomuttamalla jäädytetyn voikreemin päälle kultapuuteria. Rosoisemman kultapinnan saa esimerkiksi vuoraamalla kakunpinnan kultaisilla strösseleillä. Sileän kultakuorrutukseen kannattaa käyttää paperiarkkeina myytävää syötävää, oikeaa kultaa. 

Kultaus

Kullalla kuorrutettu kakku on omalla tavallaan överi.

Dripping cake eli putouskakku

Myös putouskakku on rennon leipurin unelma. Valuva reunus on kiitollinen kotikondiittorille, sillä se on jo luonnostaan vähän sinne päin. Valutuksen voi tehdä suklaasta, kinuskista tai valkosuklaasta, jolloin suklaan voi myös värjätä. Kastikkeen päälle voi tehdä vielä putouksen esimerkiksi popcorneista. 

Popcornkakku

Karpalo-kinuskijuustokakussa kuorrutus on tehty suklaasta. Popcornkakun päälle on valutettu kinuskia. Koristeissa on yhdistetty trendikkäästi suolaista ja makeaa, suolatikkuja, marenkeja ja pretzeleitä.

Mirror glaze – eli peilikiillekuorrutuskakku

Tämän kakkuleipurien villityksen aloitti venäläinen kondiittori Olga Noskova, jonka Instagram-tili vilisee toinen toistaan upeampia kakkuja. Noskova ei ole paljastanut kuorrutusreseptiään, mutta kakkuintoilijat ympäri maailman ovat kehitelleet kotileipurillekin sopivia kiilleohjeita. 

Mirrorglaze

Valkosuklaasta, sokerista, glukoosisiirapista, kondensoidusta maidosta ja liivatteesta valmistettava kiille kaadetaan pakastinkylmän kakun päälle, johon se jähmettyy upeaksi valossa kimmeltäväksi peilikuorrutukseksi. Kuvan mirror glaze -kakku on täytetty mangomoussella.

Fantasiakakut

Fantasiakakkujen villitys alkoi lastenjuhlista, joihin alettiin tehtailla muun muassa Barbie-kakkuja ja kauhakuormaajakakkuja.  

Fantasiakakku

Näyttäviä hahmoja voi luoda ilman, että ruokaan tarvitsee sotkea muovisia leluja. Yksisarviskakku hurmaa söpöydellään ja pastelliväreillä, sateenkaarikakku kirkkaammilla väreillä. Fantasiakakuissa vain mielikuvitus on rajana!

Sateenkaarikakku

Muista myös nämä

Naked cake

Nakukakkutrendissä kakun reunat jätetään paljaiksi ilman kuorrutetta, niin että täytteet saavat näkyä. Omena-vaniljanakukakun täytteenä on omenahilloa.  

Nakukakku

Tuhti suklainen naked cake kostutetaan kahvilla ja täytetään suussa sulavalla suklaaganachella sekä kinuskikastikkeella.

Nakedcake

Raakakakut

Raakaleivonnassa lämpötila ei saa nousta missään vaiheessa yli 45 asteen, leivonnassa ei käytetä valkoista sokeria eikä jauhoja. Voi ja margariini korvataan kookosöljyllä ja kaakaovoilla. Raakaleivonnassa on ajatus säilyttää raaka-aineet mahdollisimman ravintopitoisina. Kuvan pähkinä-suklaaraakakakku maistuu Snickersille. 

Snickers

Mustaherukka-raakakakku on tehty taatelipohjasta ja mustaherukka-banaanitäytteestä. Kakku sopii vegaaneillekin.

Mustaherukkaraakakakku

Uusimmat reseptit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Makeat reseptit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.