K-juustomestarin juustot
K-Juustomestarin juustosarjasta löydät erinomaisen valikoiman herkuttelujuustoja meiltä ja maailmalta.
K-Juustomestarin juustot on pakattu herkuttelun kannalta sopivan kokoisiin pakkauksiin, joista näet selkeästi juuston alkuperämaan ja maun voimakkuuden. Sarjaan kuuluu 13 erilaista juustoa: pehmeitä, puolikovia ja kovia sekä pitkään kypsytettyjä juustoja. Makumittarin asteikko 1-5 kuvaa juuston voimakkuutta.
K-Juustomestarin juustosarja löytyy K-ruokakaupoista marraskuun puolivälistä alkaen. Tutustu makuihin ja kokoa oma juustotarjottimesi!
Pehmeät juustot
K-Juustomestarin sinihomejuusto
Voimakasaromiset sinihomejuustot sopivat mainiosti sekä ruoanlaittoon että herkutteluun. Juustossa on kermaisen täyteläinen ja hienostunut maku.
K-Juustomestarin sinihomejuusto sopii erityisesti juustotarjottimelle, mutta myös
keittojen, kastikkeiden, salaattien ja leivonnaisten maustamiseen.
Makumittari: 4
Alkuperämaa: Liettua
Kypsytysaika: 45-60 vuorokautta
Pääraaka-aine: lehmänmaito
K-Juustomestarin Stilton
K-Juustomestarin Stilton on puolikova, lehmänmaidosta valmistettu englantilainen sinihomejuusto, jossa on hieman kermainen, mutta kuitenkin mureneva rakenne sekä voimakas, täyteläinen maku.
Stilton on englantilainen homejuusto, jota valmistetaan sekä valko- että sinihomejuustona. Stilton-juustoja valmistetaan Leicestershiren, Nottinghamshirenja Derbyshiren kreivikunnissa. Vain kuudella meijerillä on lisenssi valmistaa aitoa stiltonia. Stiltonia on tehty 1700-luvun alkupuolelta asti. Sen valmistus aloitettiin MeltonMowbayn alueella. Juusto sai nimensä Stiltoninkylästä, joka sijaitsee noin 120 km Lontoosta pohjoiseen.
Makumittari: 5
Alkuperämaa: Englanti
Kypsytysaika: 45 -60 vrk
Pääraaka-aine: lehmänmaito
Vinkki: Erinomainen makupari syntyy Stiltonistaja päärynästä. Kokeile myös mango chutneyn tai voileipäkeksien ja leivän kanssa.
K-Juustomestarin valkohomejuusto
K-Juustomestarin brie on pehmeä ranskalainen, pinnalta kypsytetty valkohomejuustojen klassikko. Lehmänmaidosta valmistetussa juustossa on kypsänä voimakas, makea tuoksu. Brien maku on mieto, kermainen ja pehmeä. Juuston rakenne on sisältä kiinteä, mutta se pehmenee kypsyessään keskustaa kohti.
Makumittari: 2
Alkuperämaa: Ranska
Kypsytysaika: 40-50 vuorokautta
Pääraaka-aine: lehmänmaito
Vinkki: Herkullinen makupari tulee kun yhdistät valkohomejuuston ja tuoreet makeat mansikat.
K-Juustomestarin Vuohenjuuston
K-Juustomestarin vuohenjuuston kuori on samettisen valkohomeen peittämä ja hienorakenteinen. Maku on täyteläinen ja hapokas. Vuohenmaito antaa juustolle omintakeisen, runsaan maun, joka kehittyy ja voimistuu edelleen juuston kypsyessä. Samalla juuston kuori tiivistyy ja rakenne kiinteytyy, jolloin sitä on myös helpompi leikata.
Vuohenjuusto sopii juustotarjottimelle sellaisenaan, mutta myös ruoanlaittoon esimerkiksi suolaisiin piirakoihin, pizzaan ja kuorrutteisiin.
Makumittari: 3
Alkuperämaa: Ranska
Kypsytysaika: 10 vuorokautta
Pääraaka-aine: vuohenmaito
K-Juustomestarin Savujuusto
Savujuustossa yhdistyy täyteläinen savunmaku ja sulatejuuston pehmeys. Savujuusto sopii niin herkutteluun kuin ruoanlaittoon.
Makumittari: 2
Alkuperämaa: Hollanti
Pääraaka-aine: lehmänmaito
Puolikovat ja kovat juustot
K-Juustomestarin nuori gouda
Gouda on hollantilainen lehmänmaidosta valmistettu, kypsytetty, puolikova juustotyyppi, jota on valmistettu jo ainakin 1100-luvulta. Juustoa kypsytetään vähintään muutama viikko, enimmillään jopa vuosia. Maku ja muut ominaisuudet vaihtelevat paljon kypsytysasteen mukaan.
K-Juustomestari nuori gouda on maultaan mieto, sillä sitä on kypsytetty vain 4-8 viikkoa. Gouda sopii herkuttelun lisäksi vaikka leivänpäälle.
Makumittari: 2
Alkuperämaa: Hollanti
Kypsytysaika: 4-8 viikkoa
Pääraaka-aine: lehmänmaito
K-Juustomestarin nuori Maasdam
K-Juustomestarin nuori Maasdam on emmentaltyyppinen juusto, mutta maultaan makean pähkinäinen ja pyöreä.
Tuote sopii leivänpäälle, juustotarjottimelle ja vaikka ruoanlaittoon.
Makumittari: 2
Alkuperämaa: Hollanti
Kypsytysaika: 4 viikkoa
Pääraaka-aine: lehmänmaito
K-Juustomestarin manchego
Manchego on Espanjan tunnetuin juusto, jota tuotetaan La Manchan alueella.
K-Juustomestarin Manchego on rakenteeltaan puolikiinteä ja väriltään juusto on kultaan vivahtavan keltainen. Tummassa vahapinnassa on perinteisesti punotun heinäkorin kuviot.
Makumittari: 3
Alkuperämaa: Espanja
Kypsytysaika: 3 kk
Pääraaka-aine: lampaanmaito
Vinkki: Viikunahillon ja Manchegon liitto on voittamaton, kokeile juustoa myös erilaisten voileipäkeksien kanssa.
K-Juustomestarin Maasdam
Maasdam on kova, mieto, isoreikäinen saksalainen juusto, jossa on pähkinäinen jälkimaku. Maasdam on valmistettu lehmänmaidosta ja sitä voidaan käyttää emmentalin tapaan.
Makumittari: 3
Alkuperämaa: Saksa
Kypsytysaika: 1,5 -2 kk
Pääraaka-aine: lehmänmaito
K-Juustomestarin Emmental
K-Juustomestarin Emmental on kova, isoreikäinen ja aromikas juusto. Juusto sopii erityisesti leivän päälle ja ruoanlaittoon.
Makumittari: 3
Alkuperämaa: Saksa
Kypsytysaika: 1,5 -2 kk
Pääraaka-aine: lehmänmaito
Pitkään kypsytetyt juustot
K-Juustomestarin Vuoristojuusto
K-Juustomestarin Vuoristojuusto on vähintään 3 kuukautta kypsytetty puolikova herkuttelujuusto. Juusto valmistetaan Appenzellin alueella Sveitsissä.
K-Juustomestarin Vuoristojuuston valmistukseen käytetään salaista yrttisuolaliuosta, jota hierotaan juuston pintaan kypsymisen aikana. Vuoristojuusto sopii erinomaisesti juustolautaselle, iltaleipien päälle sulatettuna, kuorrutuksiin ja muuhun ruuanlaittoon sekä fonduen valmistukseen.
Makumittari: 4
Alkuperämaa: Sveitsi
Kypsytysaika: 3 kk
Pääraaka-aine: lehmänmaito
K-Juustomestarin Cheddar
K-Juustomestarin Cheddar on aidolla, perinteisellä valmistusmenetelmällä valmistettu juusto. Cheddar on helposti murenevaa ja maultaan miellyttävän hapahko. Tuote sopii herkutteluun, esimerkiksi juustotarjottimelle, salaatteihin kuutioituna, raastettuna lämpimiin ruokiin makua antamaan.
Makumittari: 4
Alkuperämaa: Suomi
Kypsytysaika: 3 kk
Pääraaka-aine: lehmänmaito
Vinkki: Oiva makupari syntyy kuivatuista aprikooseista ja cheddarista, kokeile myös aprikoosihillon kanssa.