K-ryhmä mukana hävikkiruokafestareilla 2016

Keskiviikko 07.09.2016 - klo 12.36

Koko viime viikon kestänyt Hävikkiviikko huipentui viikonloppuna Helsingin Töölössä tapahtumakeskus Korjaamolla järjestettyihin Hävikkiruokafestareihin. K-ryhmän Viimeiseen muruseen -teemalla kulkevalla osastolla kokkailtiin tähtikokki Alex Nurmen johdolla kotitalouksien yleisestä hävikkiruoasta uusia maistuvia aterioita.

Hävikkiruokafestarien K-ryhmän messuosaston kokkailudemot keräsivät runsaasti katsojia. Reseptien sisällöistä ja eri hävikkiruokareseptien valmistusmenetelmistä jäätiin keskustelemaan myös kokkailudemojen jälkeen.

– Katsojille syntyi kokkailudemojen aikana ennen kaikkea ahaa-elämyksiä, kun kotitalouksien yleisistä ja yksinkertaisista raaka-aineista saatiin valmistettua niin monipuolisia uusia arkiruokia. Kun ruokaa osataan valmistaa monipuolisemmin ja samalla hyödyntämään tehokkaasti tähteet, myös ruokahävikki pienenee kotona, kertoo kokkailudemoja vetänyt Alex Nurmi.

Ruokahävikin ehkäisemiseksi jaettavien neuvojen antaminen asiakkaille on tärkeää. Hävikkiviikolla julkaistussa K-ryhmän hävikkiruokatutkimuksessa selvisi, että 87 % asiakkaista haluaa vähentää ruokahävikkiään tulevaisuudessa. Neljäsosa vastaajista ei kuitenkaan tiedä kuinka ruokahävikkiä voisi vähentää. Jopa 76 % vastaajista haluaisi kuulla omalta K-ruokakauppiaaltaan vinkkejä kodin ruokahävikin vähentämiseksi.

Tutustu hävikkiresepteihin sekä K-ryhmän hävikinhallintaan Viimeiseen muruseen -sivuillamme.

Viimeiseen muruseen hävikkimenu

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.