Huttulan Kukon Naapurin Maalaiskanan tuoteperhe K-ruokakaupoissa

K-ruokakauppoihin myyntiin tulleet Huttulan Kukon Naapurin Maalaiskananpojan tuotteet ovat kiinnostaneet asiakkaita laajasti. Laatuun ja vastuulliseen tuotantoprosessiin keskittyvä tuoteperhe on ottanut omiin käsiinsä koko palveluketjun kanojen kasvattamisesta asiakkaan lautaselle asti.

Huttulan Kukko sai alkunsa muutama vuosi sitten viljelijäpariskunta Kirsi ja Marko Nummelan innovatiivisuudesta. He pyysivät mukaan laadukasta ruokaa arvostavan Jyrki Sukulan, jonka kanssa yhteistyössä perustettiin tuotantolaitos ja luotiin koko Naapurin Maalaiskanan tuoteperhe.

Vastuullinen tuotanto takaa maukkauden

Huttulan Kukon kananpojat syövät pelkästään kotimaista ruokaa.
- ihminen on sitä mitä syö, ja niin on muuten kanakin, Jyrki Sukula toteaa.

Huttulan Kukon kananpojat nauttivat ruoakseen kauraa, vehnää, hernettä, härkäpapua, rypsiä ja rapsia. Lisäksi ruoka tarjoillaan jyvämuodossa, jolloin energia imeytyy lintuihin hitaammin, kananpojat pysyvät rauhallisempina ja kasvu on tasaisempaa verrattuna pelleteillä ruokittuihin kananpoikiin.

Iso osa ruoasta tuotetaan Huttulan Kukon omilla pelloilla. Kanat ja kukot kasvatetaan erillisissä parvissa, jolloin eläimet tulevat paremmin toimeen keskenään ja pysyvät terveempinä. Lisäksi parvista erotellaan isoimmat linnut erilleen ja teuraalle menevät kananpojat poimitaan käsin. Nämä seikat takaavat linnuille paremman elämänlaadun. Huttulan Kukon kananpoikien rotu on Gobb ja pian valikoimiin tulevat luomukananpojat ovat samaa rotua olevia Sassoja.

Jyrki Sukulan resepteillä helposti pöytään

- Pakkauksissa ja tuotteiden yhteydessä jaettavissa reseptivihkosissa esiteltävät reseptit syntyvät vahvasti sesonkilähtökohdista. Tänä kesänä ruokaohjeissa korostetaan raikkautta ja keveyttä. Naapurin maalaiskananpojan resepteissä maistuvat esimerkiksi sitrus, tomaatit, yrtit, grillaus ja salaatit, Jyrki Sukula kertoo.

Jyrki käy myös aktiivista keskustelua asiakkaiden kanssa, ja kuluttajien omia ohjeita pääsee mukaan aina reseptivihkoihin asti, jos Jyrki on ohjetta testatessaan todennut sen maukkaaksi ja toimivaksi.

Syksyllä resepteihin otetaan mukaan enemmän uuniruokia ja voimakkaampia sekä täyteläisempiä makuja. Myös tuotevalikoima kehittyy, muun muassa jouluun on kehitteillä juhlava täytetty kananpoika perinteisen joulukalkkunan vaihtoehdoksi.

www.naapurinmaalaiskana.fi

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.