K-kaupat ja Kesko ovat työllistäneet yli 1 800 nuorta nuorisotakuulla

Noin 1 800 nuorisotakuun piiriin kuulunutta työtöntä nuorta aikuista sai napakan otteen työelämästä K-kaupoissa Nuorisotakuu K-ryhmässä -ohjelman aikana. Elokuussa 2013 käynnistynyt ja vuoden 2014 lopussa päättynyt ohjelma onnistui K-kaupoissa ja Keskossa yli odotusten, kun alkuperäinen tuhannen nuoren tavoite lähes tuplattiin.

Puolet kaikista K-kauppiasyrittäjistä eli lähes 600 kauppiasta työllisti nuorisotakuun piiriin kuuluvia nuoria eri puolilla Suomea. Eniten nuoria työllistyi ruokakauppoihin. Nuoria työllistyi myös K-ryhmän rauta- ja erikoiskaupan sekä auto- ja konekaupan työtehtäviin.

”Nuorisotakuu toimii, kun siihen ollaan valmiita panostamaan. Keskeistä onnistumisessa oli myös tiivis ja mutkaton yhteistyö työnantajien ja TE-toimistojen välillä. Asetimme ohjelmamme tavoitteeksi tuhat työllistettyä nuorta, mikä ylittyi reilusti. K-kauppiaat ja Kesko tytäryhtiöineen ovat sitoutuneet vahvasti nuorten työllistämiseen”, Keskon henkilöstöstä vastaava johtaja Matti Mettälä toteaa.

K-kauppiaat ja K-kaupat hyödynsivät ohjelman aikana eri työllistämisvaihtoehtoja tarjoten nuorille työsuhteiden lisäksi myös oppisopimuskoulutuspaikkoja ja työkokeiluja.

”Nuorten työllistäminen on luonnollinen osa K-kauppojen ja Keskon vastuullista toimintaa. Erityisen ilahduttavaa on, että ohjelman aikana oppisopimuspaikkojen määrä kasvoi kaupoissamme merkittävästi”, Mettälä toteaa tyytyväisenä.

”Nuorille tarjottava mahdollisuus”

”Nuorille on tarjottava mahdollisuus” on Järvenpään K-rauta-kauppias Taina Källin motto nuorten palkkaamiseksi. Hän tekee yhteistyötä muun muassa Järvenpään kaupungin nuoriso- ja työllisyysyksikön kanssa.

”Eräskin tyttö tuli aluksi töihin kassalle ja siirtyi siitä kahvilan puolelle vakituiseen työpaikkaan. Nyt hän on opiskellut työnsä ohessa kokiksi”, kauppias kertoo iloisen esimerkin.

K-kaupat ja Kesko ovat merkittävä nuorten työllistäjä. Yhteensä noin 12 000 alle 30-vuotiasta nuorta ja aikuista sai työtä K-kaupoista elokuun 2013 ja joulukuun 2014 välisenä aikana.

Tarinoita nuorisotakuusta

Susanna sai töitä Rauman K-citymarketista ja Trong K-market Teekkarinkadulta Tampereelta. Elli  työllistyi K-market Himankaan ja Mirdita K-supermarket Korsoon. Heidän lisäkseen yli 1 800 nuorta on saanut töitä K-ryhmän nuorisotakuun kautta. Lue Ellin ja Mirditan tarinat ja katso videolta Susannan ja Trongin tarinat.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.