K-kauppiaan keittiössä: Aleksi Tapani

Helsingin Myllypurossa sijaitsevan Keskon testikaupan K-Myllypuron kauppias Aleksi Tapanin ruokaympyrä rakentuu puhtaista ja yksinkertaisista kotimaisista raakaaineista.

Olen kunnon maitopoika

Maito

”Elin lapsuuteni maatilalla. Meillä oli lypsykarjaa, ja muistan kuinka pienenä taluttelin vasikoita. Olen oikea maitopoika, ja maito maistuu myös ruokajuomana. Nuorempana juoksin ja hiihdin kilpaa, joten arvostan maitoa myös urheilijan juomana: siinä on paljon proteiinia ja kalsiumia.”

Kananmunat

”Olen kotoisin Laitilasta, joka on kuuluisa kanan-munistaan. Kananmunat ovatkin yksi luottotuotteistani. Tällaisen uuden kauppiaan elämä on aika kiireistä, joten minulla ei juuri jää aikaa ruoanlaitolle, mutta kiireessä kananmunat pelastavat. Niistä saa nopeasti esimerkiksi ruokaisan munakkaan.”

Peruna

”Olen matkustanut paljon sekä asunut ja työskennellyt USA:ssa ja Venäjällä, joten olen nähnyt monenlaista ruokaa. Arvostan entistä enemmän koti maisen ruoan puhtautta ja laadukkuutta. Tykkään yksinkertaisesta ruoasta: peruna on hieno suomalainen raaka-aine.”

Mustikat

”Rentoudun metsässä kulkiessa, ja käymme vaimon kanssa yhdessä marjastamassa. Meillä on pakastin täynnä mustikoita.”

Olut

”Hyvän ruoan kanssa valitsen mieluummin oluen kuin viiniä. Tykkään maistella pienpanimoiden oluita, suosikkini on – tietysti – kotiseudultani tuleva Laitilan Kukko.”

Kauppiaankeittiossa