K-Menun pyörykät puhuttavat

Torstai 12.03.2015 - klo 13.59

K-Menu Pyörykät ovat puhuttaneet maailmanlaajuisesti nettikansaa ja mediaa viime päivinä. Varsinkin useissa ulkomaisissa uutisissa ovat faktat heittäneet iloisesti kuperkeikkaa.

Listasimme muutamia faktoja K-Menu Pyöryköistä ja asian saaman mediahuomion taustoista.

1. K-Menu pyöryköiden viralliset nimet suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi ovat K-Menu Pyörykkä 300g, K-Menu Bullar 300g, K-Menu Ball 300g.

2. Tuote lanseerattiin helmikuussa 2015. K-Menu Pyöryköiden pakkauksessa olevat tiedot ovat pysyneet koko ajan samoina. Tuotteen nimessä tai ainesosaluettelossa ei ole ollut virhettä.

3. Tuotteesta kertovalla infosivulla oli kirjoitettu vahingossa väärin ”K-Menu Lihapyörykät 300g”. Tavoitteenamme ei ollut johtaa ketään harhaan ja olemme väärästä otsikoinnista pahoillamme. Virheellinen otsikointi K-Menun verkkosivuilla korjattiin heti virheen tultua ilmi 10.3.2015. Virheen taustalla oli inhimillinen erehdys otsikkoa laadittaessa.

4. Viranomaiset eivät ole määränneet muuttamaan tuotteen nimeä, kuten monet kansainväliset verkkosivut ovat asian tulkinneet. Tuotteen nimi on ollut koko ajan K-Menu Pyörykkä.

5. Tuotteen nimi on K-Menu Pyörykkä, koska se sisältää koneellisesti eroteltua lihaa. EU-lainsäädännön mukaisesti koneellisesti eroteltua lihaa ei saa kutsua lihaksi. Pyöryköissä on kuitenkin kanaa ja possua. Pyöryköissä on lihaan verrattavia ainesosia 52 prosenttia. Ainesosaluettelossa on tuotteen pakkauksessa eritelty tarkasti tuotteen sisältö.Pyörykkä

6. On vastuullista toimintaa hyödyntää tuotantoeläimestä saadut ainekset niin hyvin kuin mahdollista. Koneellisesti eroteltu liha sopii hyvin jauhettuihin lihatuotteisiin, esimerkiksi lihapyöryköiden valmistukseen. Lihapyöryköiden ei ole tarkoituskaan sisältää 100 % lihaa, vaan niiden valmistamiseen käytetään jauhelihan ohella myös korppujauhoja, vettä, maitoa ja kananmunaa sekä mausteita.

7. Tuotteen hinta vaihtelee K-ruokakaupasta riippuen 0,89-0,99 euron välillä. Painoa tuotteella on 300 grammaa. Tuotteen valmistaa HKScan Finland Oy.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Uudet K-Menu-tuotteet

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.