Lähiruokatreffit

Lähiruokatreffit yhdistävät lähi- ja pientuottajat ja K-ruokakauppiaat

K-ryhmä on yhdessä Ruokatieto Ry:n kanssa yhdistänyt jo vuodesta 2014 lähtien lähi- ja pientuottajat sekä K-ruokakauppiaat Lähiruokatreffeillä. Tapahtumissa tavoitteena on sekä verkostoitua että parantaa paikallisten tuotteiden tarjontaa alueen K-ruokakaupoissa. Lähiruokatreffeillä on solmittu satoja kumppanuuksia K-ruokakauppiaiden ja pientuottajien välillä.

K-ryhmän tavoitteena edistää lähiruoan myyntiä. Lähiruokatreffeillä tuottajat pääsevät esittelemään tuotteitaan usealle K-ruokakauppiaalle yhdellä kertaa, ja samalla myös keskustelemaan ja sparrailemaan mm. tuotteidensa pakkaus-, esillepano- tai logistiikkaratkaisuista K-ryhmän edustajien kanssa. K ruokakauppiaille tilaisuudet antavat osviittaa paikallisesta lähiruokatarjonnasta ja uusista liiketoimintamahdollisuuksista.

Satoja kumppanuuksia solmittu

– Viime vuosien aikana Lähiruokatreffit-konsepti on ollut todellinen menestystarina, joka on vakiinnuttanut paikkansa jokakesäisenä verkostoitumistapahtumana lähiruokatoimijoiden ja K-ruokakauppiaiden keskuudessa, kertoo Keskon päivittäistavarakaupan vastuullisuuspäällikkö Timo Jäske.

– Tapahtuman palautekyselyihin vastanneista noin 90 prosentilla on syntynyt uusia kumppanuuksia Lähiruokatreffeillä, eli uutta paikallistason liiketoimintaa on synnytetty jo runsaasti, jatkaa Jäske.

Lähellä tuotettua halutaan ostaa

K-ryhmälle paikalliset tuotteet ovat tapa kantaa vastuuta elinkeinosta, työpaikoista ja kulttuurista. Lähiruoan tarjoaminen on K-ruokakauppiaille sekä asiakkaiden palvelemista että vastuullista liiketoimintaa. Paikallisten ja suomalaisten tuotteiden tarjonnan lisääminen hyödyttää niin asiakkaita, lähituottajia kuin kauppiaitakin.

– Asiakkaat ympäri Suomen haluavat yhä useammin ostaa suomalaista ja lähellä tuotettua ruokaa. Tämä trendi edistää myös pienempien lähituottajien tuotteiden pääsyä kaupan hyllylle, sanoo Jäske.

Lähiruokatreffejä järjestetään vuosittain kuusi kappaletta eri paikkakunnilla. Tapahtuma-ajat sijoittuvat vuodesta vaihdellen toukokuun ja syyskuun välillä. Vuonna 2017 Lähiruokatreffit järjestettiin Turussa, Vaasassa, Lahdessa, Kuopiossa, Rovaniemellä ja Lappeenrannassa.

Lähiruokatreffit

Oulun Lähiruokatreffeille osallistui syyskuussa 2016 yhteensä 25 lähituottajaa ja saman verran K-kauppiaita. Mukana Lähiruokatreffeillä oli myös Keskon pääjohtaja Mikko Helander.