Suomalainen nyhtökaura villitsee - katso parhaat reseptit

Uusi suomalainen innovaatio nyhtökaura on saavuttanut valtaisan suosion. Nyhtökauraa on laajasti saatavilla myös K-ruokakaupoista ja vaikka kysyntä ajoittain ylittää saatavuuden, tilataan nyhtökauraa kauppoihin mahdollisuuksien mukaan koko ajan lisää.

Nyhtökaura

Tiesitkö?

Nyhtökaura on lihan rakennetta ja muistuttava vegaaninen vaihtoehto. Kaurasta, pavuista ja herneestä ekologisesti valmistettu nyhtökaura on ympäristöystävällinen valinta. Tuote on suomalaisen Gold&Green -yrityksen innovaatio, josta on kaavailtu uutta suomalaista vientihittiä maailmalle.

Nyhtökaura sisältää paljon herneproteiinia ja härkäpapuproteiinia, joten se on tervetullut uutuuserityisesti vegaaneille ja kasvissyöjille, mutta hyvä vaihtoehto myös sekasyöjille. Nyhtökauraa on saatavilla maustamattomana sekä kaffirlimetillä, seesaminsiemenillä ja inkiväärillä maustettuna ja tomaatin, savupaprikan ja korianterin makuisena.  Tuotteet ovat sopivan miedosti maustettuja, joten ne ovat monikäyttöisiä ja niitä on helppo maustaa lisää oman maun mukaan.

Nyhtökaurareseptit

Nyhtökaura sopii hyvin leipien täytteisiin, mutta mainiosti myös vaikka pastakastikkeeseen. Kokeile nyhtökaurapastaanyhtökaurawokkia tai nyhtökaura-kookoscurryaChili con nnyhtökaura maistuu varmasti koko perheelle. Trendikäs Buddha bowl taas on kulhoruoka, johon kootaan sesongin parhaimmat kasvikset ja nyhtökaura.

Nyhtökaura ja gluteeni

Nyhtökaura ei ole gluteenitonta. Valmistaja Gold&Greenin mukaan nyhtökaura sisältää <0.1% gluteenia. Raaka-aineet eivät itsessään sisällä gluteenia, mutta ne on prosessoitu myllyissä, joissa on mahdollisesti käsitelty vehnää, ruista tai ohraa. Lue lisää gluteenittomasta ruokavaliosta!

Nyhtokaura

Kokeile näitä!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Nyhtökaurasta tuli hitti

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.