Pirkka Street Basket liikutti alakoululaisia vuonna 2016

Suomen Koripalloliiton ja K-ruokakauppojen yhdessä järjestämä Pirkka Street Basket -kiertue vieraili kevään ja syksyn 2016 aikana 25 paikkakunnalla ympäri Suomen järjestämässä vuoden hauskimman koulupäivän.

Pirkka Street Basket -kiertue sekä Koripalloliiton, koripalloseurojen ja paikallisten K-kauppiaden järjestämät koripallotapahtumat ja Pikkusudet-koriskoulut ovat liikuttaneet yhteensä noin 35.000 lasta ympäri Suomen.

Syksyn kiertuetunnelmia

Kerava

Kerava

Syksyn ensimmäinen Pirkka Street Basket -päivä käynnistyi K-citymarket Keravan pihalla kun 150 lasta pääsi liikkumaan Suomen Koripalloliiton, Kori -80:n ja K-kauppias Jarmo Taruvuoren järjestämässä tapahtumassa.

- Vaikkei näiden lasten joukosta mitään uusia petterikoposia löytyisikään, niin todennäköisesti aina muutama uusi harrastaja innostuu mukaan koriksen pariin. Tässäkin tapahtumassa on yksi pelinvalvoja, joka kertoi itse aloittaneensa korisharrastuksen juuri katukoriskiertueen innoittamana, kertoo yksi järjestäjistä.

- Olemme todella hyvin mielin mukana tässä päivässä, kyllähän lapsille pitää virikkeitä tarjota, sanoo kauppias Jarmo Taruvuori nauraa. Pelieväitä Pikkususille jakamassa ollut kauppiaan vaimo Terhi Taruvuori kertookin juuri lasten liikkumisen edistämisen olevan pariskunnalle tärkeää.

Vantaa Korso

Pirkka Street Basket keräsi yli 600 alakoululaista liikkumaan Vantaan Korsossa. Suomen Koripalloliiton lisäksi tapahtumaa oli mukana järjestämässä nyt ensimmäistä kertaa Korson Kunto ja K-supermarket Korson kauppias Niko Lähdemaa.

Korso

- Edellisinä viikkoina ennen tapahtumaa kiersimme kouluilla kertomassa koriksesta ja tästä tulevasta päivästä. Annettiin myös ”korisdemoja” luokille, sillä tiesimme, ettei kaikille oppilaille tai opettajillekaan katukoriksen säännöt ja pelitapa ole tuttuja. Jälkeenpäin kuulin monelta opettajalta, että juuri näiden koriskokeilujen ansiosta lapset olivat innostuneet lajista tosissaan, ja kouluille oli jopa hankittu lisää koritelineitä ja palloja jotta oppilaat pääsisivät pelaamaan enemmänkin, kertoi Janna Sarén Korson Kunnosta.

K-kauppias Niko Lähdemaa oli hankkinut paikalle soppatykin, josta niin oppilaat kuin muutkin tapahtumaan osallistujat saivat runsaan lounaan hernekeiton muodossa.

- Onhan se hienoa nähdä täällä näin paljon kuhinaa ja iloisia kasvoja. Erityisen loistavaa on päästä tukemaan paikallista toimintaa ja oman alueen nuoria, joten tottakai tällainen toiminta tulee suoraan sydämestä.

Vantaa Hämeenkylä

Suomen Koripalloliitto, Vantaan PuHu ja K-supermarket-kauppias Kari-Pekka Sihvonen järjestivät Hämeenkylässä huikeat 520 lasta liikuttaneen Pirkka Street Basket -päivän.

- Ainakin meidän koulussa kaikki oppilaat ovat olleet todella innostuneita tapahtumasta: käytännössä täällä on tänään jokainen 3 –6-luokilta. Kaikki oppilaat eivät tietenkään pelaa, mutta nekin jotka eivät halunneet tai uskaltaneet osallistua joukkueisiin, halusivat tulla paikalle kannustamaan, kertoo opettaja Sirkku Huuska.  

- On ollut ihan tosi kiva päivä. Ja parasta koko päivänä on ollut pelaaminen!, hihkuivat kolmasluokkalaiset Elina ja Enni.

Hämeenkylä

Lahti

LahtiSuomen Koripalloliitto, Namika Lahti Juniorit ja K-citymarket Karisman kauppias Kimmo Sivonen järjestivät Pirkka Street Basket -tapahtuman toiseen kertaan. Koriskentillä pelasi päivän aikana yhteensä noin 500 koululaista; aamupäivällä pelattiin 3-4-luokkalaisten välisiä otteluita, kun taas iltapäivällä oli 5-6-luokkien vuoro ottaa kentät haltuun.

- Kun lapsia tarkkailee, ei lupaus ”vuoden hauskimmasta koulupäivästä” ainakaan kauas heitä!, kauppias Sivonen iloitsee.

Tapahtumaan oli järjestetty myös muuta mielenkiintoista ohjelmaa ja ihailtavaa lapsille. Räp-ryhmä Uno esitti kappaleen Lahe Pelaa ja Suomen olympiajoukkueen kisaaja, jousiampuja Taru Kuoppa, oli paikalla jakamassa nimikirjoituksia.

Heinola

Heinola

Liikunnan riemusta ja kesäisestä säästä nautti Heinolassa noin satapäinen osallistujajoukko. Tapahtuman järjestivät Suomen Koripalloliitto, HeiNMKY ja K-citymarket-kauppias Risto Veijanen

- Ensimmäistä kertaa järjestimme tapahtuman viikonloppuna, kouluajan ulkopuolella. Luonnollisesti tämä vaikutti hiukan kiinnostuneiden osallistujien määrään, mutta olen iloinen, että saimme aikaan näin hienon tapahtuman, Vesa Hämäläinen HeiNMKY:stä tuumaa. 

Pelaajia oli koko peruskouluasteen ikäluokasta, 1-luokkalaisista aina 9-luokkalaisiin asti. Suurin osa lapsista oli tullut tapahtumaan koko perheen voimin, joten kenttien laidoilla nähtiin myös sisarusten ja vanhempien kannustusta ja korisintoilua.

Tampere

Tampere

Tampereen Raholassa järjestettiin katukoristapahtuma uuden Tesoman palloiluhallin pihalla. Liikunnan riemusta pääsi jälleen nauttimaan lähes 200 alakoululaista kolmesta lähialueen koulusta. Tapahtumaa järjestämässä olivat Suomen Koripalloliitto, Raholan Pyrkivä ja K-supermarket Länsiportin kauppias Ari Ruissalo.

- Yksinkertaisesti aivan upea tapahtuma. Lapset saavat saavat mukavia liikuntakokemuksia ja ennen kaikkea aikaa olla yhdessä. Lisäksi he oppivat tässä vastuunottoa, kun saavat vapaasti syödä omia eväitään ja mennä kentälle kun on oma vuoro pelata, sanoo opettaja Mia Harju Raholan koulusta.

- Olin yllättynyt, miten iloisesti lapset kannustavat toisiaan. Kaikki ovat tosi aktiivisesti mukana tässä päivässä, se on kiva nähdä. Ja ihan varmasti täällä muutamaa tyttöä tai poikaa voi puraista koripallokärpänen, sen verran innokkaan näköistä pelaaminen on, kertoo B-tyttöjen päävalmentaja, Ninja Kajanoja-Suominen.  

Järvenpää

Järvenpää

Pirkka Street Basket -kiertue vieraili Järvenpäässä, jossa katukoristapahtuma keräsi noin 300 alakoululaista K-supermarket Pajalan parkkipaikalle. Tapahtumaa järjestivät Suomen Koripalloliitto, Järvenpään NMKY ja Järvenpään Koripalloseura, sekä K-supermarket-kauppias Karri Himberg.

Päivän aikana pelattiin noin 100 ottelua koululaisten muodostamien 40 joukkueen kesken.

- Tottakai tuen mielelläni nuorten liikuttamista. Koripallo on siinä mielessä mielekäs ja kiitollinen laji, että sitä voi harrastaa lähes missä vain – eihän siinä tarvitse kuin koristelineen ja pallon, ja Järvenpäässäkin on monta kaikille avointa koriskenttää. Toivottavasti täällä mahdollisimman moni lapsi saa mahdollisuuden kokeilla uutta lajia, kauppias kertoo.

HyvinkääHyvinkää

 Kauppakeskus Willa Hyvinkäällä. Noin 250 lasta osallistui tapahtumaan, jonka järjestämisestä vastasivat Suomen Koripalloliitto, Hyvinkään Ponteva sekä K-citymarket Hyvinkään kauppias Asko Kuusisalo.

- Me haluamme kannustaa ennenkaikkea monipuoliseen liikuntaan. Tavoitteenamme on myös tehdä toimintaa laadukkaasti, eikä esimerkiksi tähdätä vain jäsenmäärän kasvuun. Tällä tapahtumalla pyrimme saamaan korikselle lisää näkyvyyttä, vaikka jäsenhankinta onkin sitten erikseen. Toivomme toki, että lapset innostuisivat koriksesta. Tapahtuman jälkeen tulemme vielä jakamaan kaikille luokille kutsulappuja, joilla he voivat osallistua kolmelle ilmaiselle tutustumiskerralle korisharjoituksiin. Toivotaan, että mahdollisimman moni innostuisi mukaan ja saataisiin korista tutummaksi niin lapsille kuin opettajillekin!

- Paikallisen nuorisotyön ja liikuntaseurojen tukeminen on sydäntäni lähellä. Siitä tulee lämmin fiilis, kun saa olla mukana tällaisessa toiminnassa. Toivottavasti saamme myös mahdollisimman monessa lapsessa sytytettyä kipinä liikkumiseen!, kauppias toivoo.

Laitila

Laitila

Laitilassa aurinkoinen pelitunnelma toi noin 200 lasta liikkumaan K-supermarket Laitilan pihalle. Tapahtuman järjestämisesta vastasivat Suomen Koripalloliitto, Uudenkaupungin Korihait sekä pelieväitä tarjonnut K-supermarket-kauppias Raimo Saarinen

Uudenkaupungin Korihaiden toimintaa Laitilaan laajentava Korihaiden toiminnanjohtaja Marko Ruohola toivoo, että tapahtumalla saataisiin herätettyä kiinnostusta korista kohtaan ja mahdollisesti myös innostettua uusia harrastajia Laitilassa syksyllä starttaavaan junnuryhmään.

Tapahtuma oli löytänyt innostusta koulujen keskuudessa, sillä luokkia oli saatu mukaan kaupungin jokaisesta koulusta. Kuudesluokkalaiset Maria ja Milla sekä viidennellä luokalla opiskelevat Vera ja Iina nauttivat päivästä tanssien energisesti kenttien laidalla. Tytöt olivat jo pelanneet kaksi peliä, mutta edessä olisi vielä yksi ennen päivän päättymistä.

- Täällä kivointa on hyvä musiikki! On pelaaminenkin kivaa. On mukavaa, kun korista voi pelata kavereiden kanssa yhdessä ja pitää siinä sitten samalla hauskaa. Vera huudahtaa.

Uusikaupunki

Pirkka Street Basket -kiertue huipentui Uudenkaupungin Ukin torille, jossa uusista koriskokemuksista pääsi nauttimaan noin 500 lasta. Tapahtuman järjestivät Suomen Koripalloliitto, Uudenkaupungin Korihait ja K-supermarket Itäpoijun kauppias Jarmo Elomaa.

Syksyllä alkavan 09–10-syntyneiden koriskerhon lisäksi myös kaikissa muissa Uudenkaupungin Korihaiden korisryhmissä olisi vielä tilaa uusille innokkaille harrastajille. Seuran toiveena onkin saada katukoristapahtuman avulla syksyn junnuryhmät pyörimään täydellä kapasiteetilla.

Uusikaupunki

Kevään kiertuetunnelmia

Kiertue liikutti keväällä noin 5.500 alakoululaista. Lisäksi tapahtumissa opittiin paljon uusia koristaitoja, pelattiin rentoja pelejä kavereiden kanssa ja tavattiin koripalloesikuvia. Pelipäivän eväät tarjosi aina paikallinen K-ruokakauppias. Lue alta millainen tunnelman kussakin kevään tapahtumassa oli!

Heinola

Heinolan tori täyttyi 550 alakoululaisen muodostamasta 73 katukorisjoukkueesta Pirkka Street Basket -kiertueen käynnityttyä kaupungissa. Mukana tapahtumaa järjestämässä oli Koripalloliitto, Heinolan NMKY sekä K-kauppias Risto Veijalainen.

–Meillä on täällä ryppyotsaisuus kaukana, tarkoitus on pitää yhdessä hauskaa! Heinola on jo neljättä vuotta vastaanottamassa katukoristapahtumaa, kertoo Vesa Hämäläinen Heinolan NMKY:stä. Tarkoitus oli tarjota vuoden hauskin koulupäivä, ja lasten hymyistä päätellen tavoitteessa taidettiin tosiaan onnistua.heinola

klaukkala

Klaukkala

Klaukkalan NMKY ja K-citymarket Klaukkalan kauppias Tomi Huuho olivat paikkakunnalla ensimmäistä kertaa järjestettävässä Pirkka Street Basketissa näkyvästi mukana. 

Mukana pelaamassa oli noin 250 alakoululaista ja paikalla nähtiin vierailevana tähtenä myös koripallomaajoukkueen oma susi-maskotti. Kauppias Huuho tarjosi osallistujille sekä eväät tapahtumassa että bussikuljetuksen kouluilta tapahtumapaikalle ja takaisin.

Klaukkala–Tutustuin katukoriskiertueeseen ensimmäistä kertaa Kouvolassa viime vuonna. Ajattelin, että tämä on pakko saada Klaukkalaankin. Tämä tapahtuma on kokonaisuudessaan ihan mieletön, tunnelma täällä on katossa ja lapsilla näyttää olevan todella hauskaa. On mahtavaa nähdä niin paljon energiaa ja iloa meidän K-citymarketin parkkipaikalla, Huuho hymyilee.

 

Salo

Salo

Lämmin auringonpaiste ja pilvetön taivas hemmottelivat noin 260 alakoululaista kun Pirkka Street Basket -kiertue vieraili Salossa. Aktiivisesta päivästä vastasivat Koripalloliitto, Salon Vilpas sekä K-citymarketin kauppias Tom Eriksson.

Kaikenlainen yhteistyö seuran, Koripalloliiton ja kauppiaiden välillä on tärkeää, mutta kyllä tämä edustaa yhteistyötä parhaimmillaan, sanoo Marko Vihiniemi Salon Vilppaasta

Lapset pääsivät nauttimaan paitsi pelin riemusta, myös kauppias Erikssonin tarjoamista eväistä. Naposteluporkkanoiden lisäksi oli tarjolla myös herkullisia munkkeja.

–Ihan huippu päivä, pelattiin kolme ottelua ja ne meni tosi hyvin. Me ei olla ihan hirveän paljoa pelattu vapaa-ajalla, mutta nyt pitää laittaa kotipihalle ainakin kaksi telinettä, niin pääsee pelaamaan enemmän!, kertovat neljäsluokkalaiset Joona ja Eemil.

Turku

Vuoden hauskinta koulupäivää vietettiin ensimmäistä kertaa K-citymarket Kupittaan pihalla Turussa, mutta osanotto oli mahtava: yli 300 alakoululaista kymmenestä alueen koulusta pääsi pelaamaan Pirkka Street Basket -turnaukseen. Tapahtuman järjestivät Turun seudun urheiluakatemia sekä kauppias Hannu Aaltonen, joka tarjosi päivään osallistuneille lapsille maistuvat eväät. 

–Katukoristapahtuma osuu ajan hermoon. Terveelliset elämäntavat ja terveyskasvatus ovat todella kasvavia juttuja, jonka huomaa ihan kaupan arjessakin. On myös hienoa osallistua toimintaan, jolla saadaan lisää tapahtumia alueelle, Aaltonen sanoo.

–Uskon, että moni lapsi saa täältä kipinän pelailla koripalloa myös kesälomalla, sanoo urheiluakatemian Kimmo Vyyryläinen

Turku

Kupittaalla vieraili myös Saksasta kotiutunut ammattikoripalloilija Minna Sten, joka jakoi lapsille nimikirjoituksia ja poseerasi iloisesti yhteiskuvissa. Sten jakoi myös muutaman vinkin päivästä nauttiville lapsille.

–Pitäkää hauskaa! Ja muistakaa, että katukorista voi pelata melkein missä vain. Kannattaa ottaa rohkeasti oma pallo mukaan esimerksi puistoon. Kesällä on aikaa nauttia koriksesta.

Kaarina

Kaarin

Pirkka Street Basket vieraili Kaarinassa K-supermarket Katariinan pihalla ja liikutti noin 250 alakoululaista. Tapahtuman järjestämisestä vastasivat Koripalloliitto, Ura Basket Kaarinasta ja K-Supermarket Katariinan kauppias Jari Suojanen. Jopa kaupunginjohtaja Harri Virta innostui tulemaan paikalle ja haastamaan kuudesluokkalaisten joukkueen katukorismatsiin.

Päivän aikana nähtiin monta taitavasti pelattua ottelua ja innokasta kannustusta. Moni koululuokka oli rakentanut omille joukkueilleen tsemppauskylttejä ja -viirejä ja laatinut jopa kannustushuutoja, jotka kaikuivatkin parkkipaikalta kauas naapurustoon. 

–Tapahtuman konsepti on niin hieno. Seura saa tapahtumaan Koripalloliitolta telineet, musiikin ja muut oheistarvikkeet, eikä meille käytännössä jää kuin otteluohjelmien laatiminen ja koulujen kontaktointi. Tapahtuma antaa todella hienoa mainosta paikalliselle seuralle ja totta kai koripallolle lajinakin. Tätä on suorastaan kunnia järjestää, kehuu Ura Basketin Mira Virta.

Loimaa 

Loimaa

Loimaan Keskuskoulun pihalla järjestetty Pirkka Street Basket -tapahtuma kokosi yhteen yli 600 lasta kahdeksasta lähialueen koulusta. Tapahtumassa pelattiin 207 ottelua 13 kentällä. Tapahtuman järjestämisestä vastasivat Koripalloliitto, Loimaan Korikonkarit sekä pelieväitä paikalla tarjoilleet K-citymarket Loimaan kauppiaat Mari ja Jyrki Koenkytö.

Lasten hymyt levenivät entisestään, kun tapahtumaan saapui kunniavieraiksi ammattilaiskoripalloilijat Tuukka Kotti, Ville Mäkäläinen ja Matti Nuutinen, sekä valmentaja Greg Gibson.

–Näissä on aina niin hyvä tunnelma ja lapsia on valtavasti. Jostain syystä Loimaalla on joka vuosi täydellinen sää omana tapahtumapäivänään, Nuutinen nauraa.

Bisons

Forssa

Forssa

Pilvisenä alkanut perjantai 13. muuttui kauniin aurinkoiseksi, kun noin 100 koululaista pyöräili K-citymarket Forssan parkkipaikalle pelaamaan katukorista. Tapahtuman järjestämisestä vastasivat Koripalloliitto, Forssan Koripojat ja K-kauppias Mikko Virtanen

–Opettajat ja lapset ovat todella ymmärtäneet jutun juonen. Tapahtumassa on todella rento meininki ja pelejä pelataan hyvällä fiiliksellä. On ihailtavaa, miten lapset ovat panostaneet esimerkiksi kasvomaalauksilla ja kannustuskylteillä, kehui FoKoPo:n puheenjohtaja Arja Kotavuo.

Lappeenranta

Lappeenranta

Pirkka Street Basket kävi yhdessa Koripalloliiton, Lappeenrannan NMKY:n ja K-supermarket Iso-Kristiinan kauppiaan Teppo Kylmän kanssa liikuttamassa noin 350 alakoululaista Lappeenrannan Satamatorilla Saimaan rannalla.  Kauppias tarjosi pelieväät, mutta osa kouluista järjesti lisäksi oppilaille pikniklounaan. Oma keittokattila mahdollisti sen, että oppilaat voivat ruokailla paikan päällä peliensä välissä.

–Me toimimme muutenkin aktiivisesti Namikan ”evästäjinä” eri tapahtumissa. Tällaista yhteistyötä voisi silti olla vieläkin enemmän, sillä kyllä näistä hyötyy ihan jokainen osapuoli. Eikä sen tuen tai panostuksen tarvitse aina olla rahallista, monesti aika merkitsee paljon enemmän. Ehdottomasti siis olen mukana, kun tapahtumia järjestetään jatkossa!, kauppias lupaa.

Kouvola

Kouvolan pesäpallostadionilla järjestettyyn katukoristapahtumaan osallistui noin 450 alakoululaista 90 joukkueen voimin. Tapahtuman järjestelyistä vastasivat Koripalloliitto, Kouvot sekä K-citymarket Kouvolan kauppias Anne Hiltunen. Opettajien mukaan tapahtuman slogan ”vuoden hauskin koulupäivä” on ainakin heidän oppilaidensa mielestä todella toteutunut.

Kouvola

Tapahtumassa nähtiin myös Korisliigan kauden 2016 mestaruuden voittaneen Kouvojen pelaajat Ville Kaunisto, Alexander Madsen, Tuomas Hirvonen ja Ilari Seppälä mestaruuspokaalinsa kera.

Nämä on tosi hyviä ja lapsille tärkeitä tapahtumia. Itsekin oltiin aina mukana pelaamassa, kun katukoriskiertue tuli keväisin. Lähes joka vuosi siellä oli myös silloisia mestareita. Muistan sen fiiliksen niin hyvin! Tuntuu kyllä makeelta olla täällä tänään katselemassa lasten intoa. Täältä meidän omatkin urat on saaneet alkunsa!, Seppälä kehuu.

Espoo

Espoo

Pirkka Street Basket liikutti Espoonlahden urheilupuistossa yli 300 alakoululaista. Noin 60 katukorisjoukkuetta pelasi ja nautti vuoden hauskimmasta koulupäivästä aurinkoisessa kevätsäässä. Tapahtuman järjestelyistä vastasivat Koripalloliitto, Espoon Basket Team ja K-supermarket Seilorin kauppias Heimo Välinen

–Olen itse henkilökohtaisesti mielelläni mukana tällaisessa toiminnassa: on selvää, etteivät koululaiset liiku tarpeeksi koulussa tai vapaa-ajallakaan, joten tuetun liikuntatoiminnan järjestäminen on todella tärkeää työtä. Meille lasten liikuttaminen on ykköstavoite, ja on hienoa nähdä kuinka innoissaan koululaiset pelaavat täälläkin. Kenelläkään ei ole puhelimia kädessä!, kauppias riemuitsi.

–Lapset pelaavat todella ammattitaitoisesti ja muutama teki tosi hienoja donkkauksia. Ehkä pitäisi mennä itse pyytämään heiltä paria oppituntia, nauraa tapahtumassa vieraillut korislegenda Bernard Harris.  

KarkkilaKarkkila

K-Supermarket Karkkilan pihalla järjestetyssä Pirkka Street Basket -tapahtumassa nähtiin välitöntä liikunnan riemua, nautittiin kauniista auringonpaisteesta ja kannustettiin innokkaasti omia joukkueita. Noin sata henkeä yhteen koonneen tapahtuman järjestivät Koripalloliitto, Karkkilan Urheilijat ja K-supermarketin kauppias Harri Ahola.

–Täällä on tosi kivaa! Saa pelata kavereiden kanssa eikä tarvi edes olla koulussa!, kolmasluokkalaiset Kaisla ja Taru huudahtavat.

Orimattila

Orimattila

Kolmannen kiertueviikon viimeisenä päivänä Pirkk Street Basket saapui Orimattilaan. Kauniista päivästä oli nauttimassa yli 300 lasta, jotka saapuivat tapahtumapaikalle kaikista kaupungin kouluista. Tapahtuman järjestämisestä vastasivat Koripalloliitto, Orimattilan Jymy ja K-Supermarket Orimattilan kauppias Tiia Luostarinen. Tapahtuman tunnelma oli upea ja lasten riemu käsinkosketeltavaa.  

–Ihan tosi kiva päivä! Saa pelata kavereiden kanssa ja saa samalla liikuntaa. Koris vaan on kivaa!, kertovat neljäsluokkalaiset Valtteri ja Ola silmät loistaen. Molemmat kertovat toivovansa, että vastaavanlaisia tapahtumia olisi useamminkin.

Tampere

Tampere

Pirkka Street Basket -katukoriskiertue vieraili Tampereella ja keräsi K-citymarket Linnainmaan parkkipaikalle yli 300 lasta nauttimaan liikunnan riemusta. Tapahtuman järjestivät Koripalloliitto, Tampereen NMKY ja pelieväät tarjonnut K-citymarket-kauppias Ari Kuittinen.

–On hienoa olla mukana järjestämässä oman alueemme lapsille ja nuorille liikuntamahdollisuuksia ja vaikuttaa sitä kautta lasten liikuntatottumuksiin. Kauppiaana on erityisen helppoa tukea joukkueurheilua, sillä se kasvattaa myös muita tärkeitä taitoja, joita lapset tarvitsevat tulevaisuudessa, kertoo kauppias.  

–Tiedän miten paljon merkitsee, kun pääsee junnuna juttelemaan sellaisellle, joka on päässyt koripallossa pitkälle. Itse sain paljon motivaatiota siitä, kun kuulin ammattilaisten kokemuksia ja vinkkejä, kertovat tapahtumassa vierailleet ammattilaispelaajat Anniina ja Heta Äijänen.

Pori

Pori

Noin 130 alakoululaista osallistui Pirkka Street Basket -katukoriskiertueen tapahtumaan Porin Kirjurinluoto Arenalla. Tapahtuman järjestämisestä vastasivat Koripalloliitto, Porin Basketball Club Sisu sekä kauppiaat Juha Jylli K-citymarket Puuvillasta ja Kalle Wahlroos K-citymarket Mikkolasta.

Opettaja Leena-Maaria Lamminen Käppärän koulusta, kertoo ottaneensa osaa tapahtumaan oppilaidensa kanssa jo kolmena peräkkäisenä vuotena. 

–Onhan tämä tosi kiva tapahtuma. On ihanaa, kun täällä pääsee pelaamaan kaikki, harrastustaustalla tai taidoilla ei ole merkitystä, Lamminen kehuu. 

Oulu

Pirkka Street Basket -katukoriskiertue vieraili Oulun tekojääradalla. Koripalloliiton, Oulun NMKY:n sekä K-citymarket Kaakkurin kauppiaan Risto Kontturin, K-citymarket Raksilan kauppiaan Marja Hentilän ja K-citymarket Ruskon kauppiaan Pekka Rantalan järjestämä tapahtuma liikutti noin 220 alakoululaista.

Oulu

Oulun NMKY:n nuorisopäällikkö Mika Lustig kertoo koulukoriskulttuurin elävän Oulussa vahvana.

–Katukoriskiertueen tapahtumia olemme olleet mukana järjestämässä jo vuosikausia. Ykköstavoitteenamme on, että lapsilla on tänään kivaa, kertoo Lustig.

Neljäsluokkalaiset Alma, Sanni, Inga ja Janette olivat tulleet tapahtumaan Oulunsalon Kirkonkylän koulusta. Iloiset tytöt olivat juuri pelanneet ensimmäisen pelinsä ja tekivät kentän laidalla cheerleader-temppuja.

–Koripallo on tosi tosi kivaa, kun saa juosta melkein koko ajan ja pitää olla liikkeessä. Tämä on ollut tosi kiva päivä, kunpa näitä olisi enemmän!, Sanni toivoo.

Nokia Nokia

Nokia yleisurheilukentällä pelattiin Pirkka Street Basket -kiertueen viimeiset ottelut noin viidensadan alakoululaisen voimin. Tapahtuman järjestivat Koripalloliitto, BC Nokia ja K-supermarket Löytiksen kauppias Tapani Hakala.

Sää ei muista kiertuepaikkakunnista oiketen suosinut, mutta tunnelma oli tapahtumassa korkealla.

-Tosi hyvin on menny kaikki, pelattiin kolme peliä ja voitettiin ne kaikki. Kyllä kaikki tykkää kun saa liikkua ja pääsee kokeilemaan uusia lajeja. Tiedän, että täällä on paljon sellaisia, jotka ei ole ennen pelanneet koripalloa. On hyvä, että nekin pääsee kokeilemaan ja ehkä myös innostuu mukaan korikseen, sanoo neljäsluokkalainen, NBA-urasta haaveileva Jari.

 

 

Teksti ja kuvat:
Koripalloliitto/Essi Kykyri

Kiertuetunnelmia

Pirkka-eväät Pikkususille

Pikkusudet_pirkka_välipalat

Pirkan sporttieväät Pikkususille

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.