Pirkka-kierrätysmuovikassi: kierrätyksen urhea edelläkävijä

Perjantai 04.04.2014 - klo 10.06

Pirkka-kierrätysmuovikassi, tuo 90-prosenttisesti kierrätysmuovista valmistettu, urhea kierrätyksen edelläkävijä, on kestävä valinta niin käytön kuin ilmastonkin kannalta.

Kierrätysmuovin hyödyntäminen kassien valmistuksessa on ollut merkittävä edistysaskel muovien hyötykäytön kehittämisessä Suomessa.

Pirkka-kierrätysmuovikassi onkin kierrätyksen urhea edelläkävijä!

Suomalainen avainlipputuote

Pirkka-kierrätysmuovikassi valmistetaan 90-prosenttisesti kierrätysmuovista Suominen Joustopakkausten tehtaalla Tampereella. Pirkka-kierrätysmuovikassi on suomalainen avainlipputuote – sen kaikki työvaiheet tehdään kotimaassa.

Kolmannes materiaalista saadaan Ruokakeskon tavarakuljetuksissa käytettävistä kuljetussuojamuoveista ja loput Suominen Joustopakkausten tehtaiden uusiomateriaalista.

Kierrätysmateriaali voidaan hyödyntää muovikassien valmistuksessa kokonaan. Yhdestä kilosta raaka-ainetta saadaan kaikkiaan viisikymmentä kestävää kierrätysmuovikassia.

Palkittu hyötykäyttöteko

Pirkka-kierrätysmuovikassi on kestävä valinta niin käytön kuin ilmastonkin kannalta. Ja se näyttää myös selkeän tyylikkäältä yksinkertaisen graafisessa virtaviivaisuudessaan!

Suomen ympäristökeskuksen ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston tutkimuksen mukaan kertakäyttöisistä ostoskasseista juuri kierrätysmuovikassilla on selvästi pienin vaikutus ilmastonmuutokseen.

Pirkka-kierrätysmuovikassi palkittiinkin vuonna 2010 Vuoden hyötykäyttötekona.

Ruokakesko jatkaa muovijätteiden hyödyntämisen kehittämistä, jotta tulevaisuudessa vieläkin suurempi osa jätteistä voitaisiin kierrättää ostoskassien ja muiden tuotteiden raaka-aineiksi.

10 ekologista vinkkiä ostosten kantamiseen

1. Jos käytät muovikassia, valitse aina kun mahdollista kierrätysmuovikassi. Sen ilmastovaikutus on tutkitusti pienin.
2. Kangas- tai kestokassi on ekologinen vaihtoehto – kunhan sitä muistaa käyttää. Pidä kassi hyvässä kunnossa, aina mukana ja käytä sitä kymmeniä tai jopa satoja kertoja.
3. Kieltäydy automaattisesti tarjottavista ilmaiskasseista. Pienet ostokset kulkevat hyvin käsissä tai taskussa.
4. Kierrätysmuovikassi kestää useammankin kauppareissun. Käytä se lopuksi jätepussina.
5. Pidätkö paperikassista? Muistathan kierrättää kassin tai toimittaa sen energiajakeeseen.
6. Reppu on kätevä paitsi kirjoille ja urheiluvarusteille myös ostoksille. Hyödynnä päivittäiset matkasi ja pakkaa ostokset tilavaan reppuun.
7. Oletko kätevä käsistäsi? Kudo siis kahvipaketeista näppärä kauppakassi. Sitä voi käyttää myös uimahallikäynneillä.
8. Käytä juomapullojen ja tölkkien palauttamiseen kestäviä ja pestäviä välineitä. Voit myös hyödyntää kotiin tulevat pahvilaatikot ja kierrättää ne samalla reissulla.
9. Suunnittele ostoksesi ja tee kauppamatkat ilman kiireen häivää. Kävele tai polje pyörällä, niin nautit samalla luonnosta.
10. Vie mennessäsi, tuo tullessasi. Poikkea kauppareissullasi kierrätyspisteessä ja sovita matkan varrelle muitakin asioita. Säästät aikaa, vaivaa ja ympäristöä.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.
Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.