Palauta pullot tai osta Pirkka paperikassi - samalla autat kotimaan lapsia ja nuoria

K-ruokakaupoissa voi pulloja palauttamalla osallistua arpajaisiin, jolla kerätään rahaa Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle - Yhtäkään lasta ei jätetä -kampanjalle. Kampanjaa voi tukea myös ostamalla Pirkka Vastuunkantaja -paperikassin. Varoilla tuetaan kotimaassa syrjäytymisvaarassa olevien lasten koulunkäyntiä ja harrastamista.

Merkittävässä osassa K‐citymarketteja, K‐supermarketteja ja K‐marketteja voi tehdä hyvää pulloja palauttamalla. Myymälöiden pullonpalautusautomaateissa on Parpa Oy:n toimeenpanemat arpajaiset, jossa pullo‐ ja tölkkipanteilla voi ostaa arpoja. Arpajaisten tuotolla tuetaan Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle - Yhtäkään lasta ei jätetä -kampanjaa. Kampanja on osa Suomi 100 -ohjelmaa. Keräystä voi tukea myös ostamalla Pirkka Vastuunkantaja -paperikassin, jonka hinnasta lahjoitetaan 5 senttiä samaan keräykseen.

Näin osallistut

Pullonpalautusarpajaiset tarkoittavat tavara-arpajaisia, joihin voi osallistua kierrätykseen palautettavan juomapakkauksen panttiarvoa vastaavalla summalla. Osallistuminen tapahtuu painamalla pullonpalautuskoneessa olevaa arpajaisnappia pullonpalautuksen yhteydessä. Yksi arpa maksaa viisi senttiä. Arpajaisista voi voittaa tavaraa tai tavaraan taikka palveluihin vaihdettavissa olevia lahja- ja ostoskortteja. Asiakas saa tiedon voitosta heti automaatin näytöltä ja kuitista.

Katso lista mukana olevista K-kaupoista.

Vastuunkantaja

 

Vastuunkantaja 

Pirkka Eväitä Elämälle -paperikassi on kirjaimellisesti vastuunkantaja. Paperikassin ostosummasta lahjoitetaan 5 senttiä Pelastakaa Lapset Ry:n Eväitä Elämälle -keräykseen. Keräys auttaa syrjäytymisvaarassa olevia kotimaamme lapsia ja nuoria tarjoten heille mahdollisuuksia harrastaa ja opiskella.

 

Tavoitteena auttaa lapsia ja nuoria

- Syrjäytymisvaara on todellinen, se koskettaa Suomessa jopa 168 000 lasta ja nuorta. Sitä kautta se koskee koko yhteiskuntaamme ja maamme tulevaisuutta. Lapsi voi jäädä harrastusten ulkopuolelle korkeiden kustannusten takia tai nuori joutuu luopumaan jatko‐opinnoista, kun ei ole varaa ostaa oppikirjoja. Syrjäytymisen ennaltaehkäisy auttaa koko yhteiskuntaa, kun lapsiin ja nuoriin panostetaan ennen kuin ongelmia ehtii syntyä. Haluamme innostaa jokaista osallistumaan kampanjaamme, jotta Suomi voisi paremmin myös huomenna, sanoo pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta Pelastakaa Lapset ry:stä.

Eväitä Elämälle -ohjelman tuki kohdennetaan lapsille, joiden mahdollisuus jatkaa koulunkäyntiään tai osallistua harrastuksiinsa on uhattuna perheen vähävaraisuuden tai muiden sosiaalisten haasteiden vuoksi. Vuonna 2016 ohjelmalla tuettiin yhteensä 1365 lapsen koulunkäyntiä tai harrastamista.

Pullonpalautusarpajaiset - näin se toimii!

Parpa

Osallistu näissä K-kaupoissa

Kaupat