Tule kesätöihin K-kauppaan!

Persoonallinen hakemus, varma kädenpuristus ja aitoa innostusta takataskussa… Eikä aikaakaan, kun kesätyöpaikka K-kaupan mahtavassa porukassa voi olla sinun!

Haaveiletko kesätyöpaikasta K-kaupassa? Uusista kokemuksista, kivoista työkavereista ja ikiomasta palkkapussista? Kesätyöpaikka on monen muunkin nuoren kiikarissa – kannattaa siis toimia fiksusti ja olla ajoissa liikkeellä.

Noin 5000 nuorta saa kesätyökokemusta K-duunista

K-kauppiaat ja Kesko työllistävät tänä kesänä yhteensä noin 5000 kesätyöntekijää. Määrä on samaa tasoa kuin aiempinakin vuosina. K-ryhmä on yksi Suomen suurimmista kesätyöllistäjistä. Eniten K-ryhmässä kesätyötä nuorille ja opiskelijoille tarjoavat K-ruokakaupat. 

Kesko ja K-kauppiaat työllistävät nuoria montaa eri väylää pitkin. Tutustu ja tienaa – kesäharjoitteluohjelmassa sadat peruskoululaiset ja lukiolaiset saavat vuosittain kokemusta kaupan alasta. Moni kauppias ottaa opiskelijoita opintojen työssäoppimisjaksoille. Hyvin sujunut harjoittelujakso voi jatkua työsuhteena kaupassa.

Kesko ja K-kauppiaat ovat mukana myös nuorisotakuussa. Elokuusta 2013 lähtien jo yli 2500 nuorisotakuun piiriin kuuluvaa nuorta on saanut työtä K-ryhmästä. Vuosittain Kesko ja K-kaupat työllistävät Suomessa noin 10 000 alle 30-vuotiasta.

Näin haet kesätöitä

Starttaa ajoissa

Kesätyöpaikkaa kannattaa alkaa metsästää jo viimeistään vuoden alussa. Vaikka varsinainen haku ei olisikaan vielä käynnissä, K-kauppiaat tarkastelevat juuri tuolloin kesän henkilöstötilannetta. Ole aktiivinen. Älä laita äitiä tai iskää pyytämään töitä puolestasi, vaan nykäise kauppiasta rohkeasti hihasta – aito kiinnostus herättää K-kaupoissa aina positiiviset fiilikset.

Persoonallinen ote

Panosta työhakemukseen. Tuo oma persoonallisuutesi reilusti esiin ja kerro, miksi haluat juuri kyseiseen työhön. Hyvä työhakemus on yksilöllinen, ytimekäs ja siitä ilmenee, että hallitset hakemaasi paikkaa koskevat faktat.               

Anna itsestäsi reipas kuva viemällä työhakemus henkilökohtaisesti perille. Muista vakaa kädenpuristus, positiivinen asenne sekä katsekontakti. On myös ystävällistä puunata ulkomuoto edustavan siistiksi kaikenikäisiä asiakkaita ajatellen.

Pirauta myöhemmin vielä yhteyshenkilölle ja kysele valintojen ajankohdasta. Katoat helposti bittiavaruuteen, jos luotat pelkästään netin voimaan.

8 askelta kesätyöpaikkaan

Kesätyöpaikka on monen nuoren haaveissa. Mahdollisuudet päästä K-kauppaan kesätöihin paranevat, kun noudattaa vuoden 2012 K-kesätyöntekijän Anni Nurmisen sekä vuoden 2012 K-kesätyönantajien Jyrki ja Mari Koenkydön vinkkejä. 

  1. Ole ajoissa liikkeellä, ettet jää junasta. Kauppiaat alkavat tarkastella kesän henkilöstötilannetta jo varhain, viimeistään vuoden alussa. Ala etsiä kiinnostavia työpaikkoja, vaikkei varsinainen haku olekaan vielä päällä.
  2. Hae itse töitä ja ole aktiivinen. Voisitko katsoa lapsellemme töitä -toive ei vanhemman sanomana vakuuta työnantajaa. Nykäise vaikka kauppiasta hihasta, ja osoitat aitoa kiinnostusta hakemaasi työpaikkaa kohtaan.
  3. Tee yksilöllinen ja ytimekäs työhakemus. Älä tyydy internet-lomakkeeseen. Nosta persoonallisuutesi esiin. Osoita hakevasi juuri kyseistä työtä, ota selville oikea yhteyshenkilö ja faktat työpaikasta.
  4. Anna itsestäsi reipas kuva. Vie työhakemus henkilökohtaisesti. Soita ja kysy, milloin valinnat tehdään. Vain sähköisesti asioivat jäävät valinnoissa väistämättä taka-alalle.
  5. Nosta vanhat hyvät käytöstavat kunniaan. Kädenpuristus, katsekontakti, kysymyksiin vastaaminen ja vuorovaikutus ovat aina arvossaan, kun tapaat työnantajan.
  6. Kiinnitä huomiota ulkoiseen olemukseesi. Kauppias ei ole kalkkiaivo, mutta hän ajattelee asiakkaitaan. Ajattele siis sinäkin.
  7. Näe työpaikka mahdollisuutena ja ole avoin kaikelle. Jokainen työkokemus on hyödyksi ja tilaisuus uuteen pestiin.
  8. Hoida työsi hyvin, niin parannat mahdollisuuksiasi jatkossa. Kun itse henkilö, työtavat ja odotukset ovat tutumpia, työnantajan on helpompi palkata hänet uudestaan.

Ovi uusiin mahdollisuuksiin

Onneksi olkoon, jos saamme sinut joukkoomme tänä kesänä! Toivottavasti otat kokemuksesta kaiken irti avoimin mielin. Uusi kesätyösi on mahdollisuus, joka voi hyvin hoidettuna poikia tulevaisuudessa uusia ja mielenkiintoisia pestejä.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

K-kauppias myy paikallisia herkkuja

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.