Luonnollisista aineksista leivottu

Perjantai 11.07.2014 - klo 14.23

Sillä on merkitystä, mistä leipäsi leivotaan. Pirkka-luomuleivät valmistetaan luonnonmukaisesti kasvatetuista raaka-aineista. 

Ruokaa luonnollisista aineksista

Luomu on aitoja makuja arvostavan valinta, joka tekee hyvää myös ympäristölle. K-ruokakaupoista löydät runsaasti luonnonmukaista ruokaa.

Luomuruoka on aidosti maukasta, sillä luomuruoan makeus ja väri tulevat luonnollisista raaka-aineista. Luomukasvit kasvavat omaa luonnollista tahtiaan ja hyödyntävät luonnon omia ravinteita. Luomutuotteisiin ei lisätä turhia lisäaineita ja käytetyistä lisäaineista valtaosa on luonnossa esiintyviä yhdisteitä. Luomu on siis hyvää paitsi luonnolle, myös ihmiselle.

Me K-ruokakaupoissa tuomme tarjolle runsaan valikoiman maistuvaa, luonnonmukaisesti tuotettua ruokaa. Pirkka Luomu -tuotesarjassa on jo noin sata tuotetta. Pirkka Luomu -sarjasta saa muun muassa maitoa, leipää, levitteitä, leikkeleitä, kahvia, puurohiutaleita, jogurtteja, suklaata ja kasviksia.

Luomu säästää ympäristöä

Luomu- eli luonnonmukaisessa tuotannossa periaatteena on, etteivät valmistusmenetelmät ole haitallisia ympäristölle, ihmisten, kasvien tai eläinten terveydelle ja hyvinvoinnille. Koko tuotantoketju perustuu luonnonmukaisiin ja ympäristöä säästäviin valintoihin.

Luomuviljely edistää luonnonvarojen suojelua ja luonnon monimuotoisuutta. Luomutilalla ei käytetä keinotekoisia lannoitteita eikä kemiallisia torjunta-aineita. Luomutilalla syntyvät ravinteet palaavat mahdollisimman tehokkaasti ja pienin hävikein takaisin peltoon kasvien lannoitteiksi. Samalla pellolla viljellään vaihdellen eri kasvilajeja, mikä parantaa maan rakennetta.

Luonnonmukaisessa tuotannossa eläinten hyvinvointi on tärkeää. Luomutilan eläimillä on riittävästi tilaa liikkua vapaasti ja ne pääsevät ulkoilemaan muulloinkin kuin laidunkaudella. Eläimet ruokitaan kunkin lajin luontaisen ravinnon mukaisella, pääosin luonnonmukaisesti tuotetulla rehulla. Luomutuotteita tuottavia maatiloja ja yrityksiä valvotaan ja tarkastetaan säännöllisesti. Luomukriteerejä valvoo Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.

Luomutuotteen tunnistat luomumerkistä.

Luomua lautaselle

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.
Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.