Muoviton syyskuu käynnistyi. Miltä kuulostaa biohajoava pakkauspussi?

Torstai 11.09.2014 - klo 11.17

Pienilläkin ostovalinnoilla voit vaikuttaa ja tehdä paremman valinnan ympäristön puolesta. Pirkka kiinankaali, purjo ja nippusipuli on pakattu biohajoavaan pakkaukseen. Uudenlainen tärkkelyspohjainen biohajoava pakkausmateriaali otettiin käyttöön  K-ruokakaupoissa kesällä 2013.

Biohajoava pakkausmateriaali on valmistettu tärkkelyspohjaisesta uusiutuvasta raaka-aineesta, eikä se sisällä geenimuunneltuja organismeja. Pakkaus voidaan hävittää kompostoimalla. Biohajoava pakkausmateriaali on myös hengittävä, joten se soveltuu erinomaisesti vihannesten pakkaamiseen.

– Haluamme tarjota asiakkaillemme vaihtoehtoja, jotka kuormittavat ympäristöä vähemmän. Pirkka-vihannesten pakkausmateriaali on sertifioitu ja se täyttää sekä biohajoavuudelle asetetut kriteerit että vihannesten pakkaamiselle asetetut tuoteturvallisuus- ja laatuvaatimukset, kertoo Ruokakeskon tuotelaatupäällikkö Heini Haverinen.

Tuote on suomalainen innovaatio. Materiaalin on kehitellyt ja valmistanut ylöjärveläinen Plastiroll Oy. Lisäksi kalvon toimivuutta on ennen käyttöönottoa ja sen jälkeenkin testattu ja kehitetty yhteistyössä Ruokakeskon, Plastirollin ja vihannespakkaamo Uudenmaan Vihanneksen kanssa.

K-ruokakaupoista saa biohajoavassa pakkauksessa Pirkka suomalaista kiinankaalia, purjoa ja nippusipulia. Tuotteisiin on selkeästi merkitty, että pakkausmateriaali on valmistettu uusiutuvasta raaka-aineesta ja on sataprosenttisesti biohajoavaa. Uudessa pakkauksessa on myös aiempaa enemmän tietoa itse tuotteesta uuden kuluttajainformaatioasetuksen mukaisesti.

Kierrätä myös ostoksilla

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tutustu Pirkka-tuotteisiin

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.