Eväitä Elämälle -pullonpalautusarpajaisten päävoitto osui Vaasaan

​Vaasassa pulloja palauttanut perheenisä voitti 100 000 euron edestä lahjakortteja sekä K-kauppojen että Lidlin myymälöihin.

Perheenisä osallistui pullonpalautusarpajaisiin, joiden tuotto ohjautuu Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelman kautta lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn Suomessa. Kaupan toimijoista pullonpalautusarpajaisissa mukana ovat K-kaupat ja Lidl. Päävoitto oli Suomen pullonpalautusarpajaisten ensimmäinen, kun avustuskohteena on ollut Eväitä Elämälle -ohjelma.

”Totuttuun tapaan palautin pulloja ja osallistuin samalla hyväntekeväisyysarpajaisiin, jonka tuotto menee Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelmaan”, sanoo monilapsisen perheen isä Vaasasta.

”Lapsiperheen isänä olen mielelläni halunnut ohjata pullonpalautusrahat hyvään tarkoitukseen. Lasten harrastukset ja koulukirjat maksavat. On tärkeää, että kaikilla on tulotasosta riippumatta antaa lapsilleen mahdollisuus kouluttautua ja harrastaa”, hän sanoo.

K-ruokakaupoissa ja Lidl-myymälöissä voi pulloja palauttamalla osallistua arpajaisiin, joilla kerätään rahaa Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelmaan. Varoilla tuetaan kotimaassa syrjäytymisvaarassa olevien lasten koulunkäyntiä ja harrastamista. Tuki kohdennetaan lapsille ja nuorille, joiden mahdollisuus jatkaa koulunkäyntiään tai osallistua harrastuksiin on uhattuna perheen vähävaraisuuden tai muiden haasteiden vuoksi.

Viime vuoden aikana Eväitä Elämälle -ohjelmalla tuettiin 1302 lapsen ja nuoren koulunkäyntiä tai harrastamista. Tukea jakoi yhteensä 58 Pelastakaa Lapset ry:n paikallisyhdistystä kautta maan.

”Toivomme, että suomalaiset innostuvat osallistumaan sankoin joukoin pullonpalautusarpajaisiin. Ottamalla osaksi arkisia kauppareissuja tämän helpon tavan voi samalla auttaa oman alueensa lapsia ja nuoria”, sanoo Pelastakaa Lapset ry:n pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta.

”Pienistä puroista kasvaa suuri virta. Mitä useampi osallistuu omassa ruokakaupassaan pullonpalautusarpajaisiin, sitä paremmin voimme auttaa syrjäytymisvaarassa olevia lapsia ja nuoria”, Markkula-Kivisilta vetoaa.

Anna eväitä elämälle! Osallistu palautusarpajaisiin K-kaupassa