K-Menu vessapaperi voitti Ilta-Sanomien sokkotestissä

Ilta-Sanomien testiryhmä arvosteli sokkona kymmenen wc-paperia. Imukyvyssä, kauneudessa ja ekologisuudessa ilmeni tuntuvia ja näkyviä eroja.

Testin kymmenen vessapaperia ostettiin Tampereelta Rautatienkadun Lidlistä, Kalevan Prismasta ja Turtolan K-citymarketista.

Tuotteet arvioitiin sokkona niin, etteivät testaajat tienneet, mistä merkistä oli kulloinkin kysymys. Ensin tuomaroitiin ulkonäköä, sitten tuntumaa eli rakennetta ja kestävyyttä hypistelemällä ja repimällä. Lopulta paperin imukyky testattiin vesipisaroilla.

Ryhmän jäsenet antoivat kullekin osa-alueelle kouluarvosanan neljästä kymmeneen. Näistä laskettiin kaikille osa-alueille keskiarvo, ja lopulta jokainen tuote sai yhteiskeskiarvon.

Testin jälkeen Käymäläseura Huussin Karoliina Tuukkanen arvioi vielä pakettitekstien perusteella, kuinka luontoystävällisiä tuotteet ovat. Paketeista ei aina ilmennyt esimerkiksi se, onko paperi kloorivalkaistu. Kotimaiset, pohjoismaiset ja eurooppalaiset ympäristömerkinnät toivat lisäpisteitä.

Testin ykkössijalle nousi Suomessa valmistettu K-Menu wc-paperi. K-Menu wc-paperi on kolmekerroksinen wc-paperi, joka on valmistettu kierrätyskuidusta. Tuotteella on Joutsenmerkki.

***
Teksti on  poiminta Ilta-Sanomien printtilehdessä 2.7.2015 julkaistusta uutisesta. Juttu julkaistaneen myöhemmin myös Ilta-Sanomien verkkosivuilla.

K-Menu-tuotteita

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.
Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Takaisin pääsivulle